menu

Miskraam 2 weken

Als je 2 weken zwanger bent, is het niet mogelijk om een miskraam te krijgen. Waarom dat zo is en wanneer je begint met het tellen van je zwangerschapsweken leggen we je in dit artikel uit.

2 weken zwanger en een miskraam?

Het tellen van je zwangerschapsweken begint op de eerste dag van je laatste menstruatie. Deze miskraam 2 wekenis als het goed is nu 1 of 2 weken geleden. Je weet nu daarom nog niet of je wel of niet zwanger bent. De bevruchting is volgende week en je moet daarom nog even afwachten of dat wel of niet het geval is. Eigenlijk ben je daarom nog niet zwanger. Nog een weekje geduld!

Ook als je hoofdpijn of misselijkheid ervaart, dan kan dit niet komen doordat je zwanger bent. Een zwangerschapstest kun je vanaf volgende week doen. Wellicht verschijnt er dan nog geen duidelijk resultaat. Het is dan toch nog te vroeg. Als je nog geduld hebt, wacht dan nog een extra week voordat je de test doet. Kun je niet wachten en blijkt het resultaat onduidelijk, doe dan na een dag of 4 a 5 nog een test. Hopelijk is het resultaat dan wel duidelijk.

Miskraam in de tweede week van je zwangerschap

Aangezien je nog niet weet of de eitjes volgende week wel of niet worden bevrucht, ben je nu eigenlijk nog niet zwanger en is het krijgen van een miskraam in week 2 niet mogelijk.

Wat wel mogelijk is, is dat je onbewust al verder bent in je zwangerschap en je nu wel een miskraam hebt. Dat betekent dat je niet in week 2 van je zwangerschap zit, maar al wat weken verder bent. Daarnaast kan eventueel bloedverlies ook betekenen dat je ongesteld bent of een innestelingsbloeding hebt. Maak je daarom niet meteen al te veel zorgen bij bloedverlies. Het hoeft niets ergs te betekenen.

Wordt een miskraam in week 2 vergoedt door een uitvaartverzekeraar?

Wat veel mensen niet weten is dat een miskraam in sommige gevallen vergoedt wordt door een uitvaartverzekeraar. Een kindje is namelijk gratis meeverzekerd op de polis van één van de ouders en sommige uitvaartverzekeraars keren ook uit wanneer een ongeboren kindje overlijdt. Hieronder hebben wij een overzicht geplaatst van de verschillende dekkingen van uitvaartverzekeraars. Wanneer je nog geen uitvaartverzekering hebt kun je hier een uitvaartverzekering afsluiten.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

UitvaartverzekeraarDekking
YardenDekking vanaf 20 weken zwangerschap tot 21 jaar gratis meeverzekerd
DELAVanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
MonutaVanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar
ArdantaVanaf het begin van de zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Bekijk de verschillende uitvaartverzekeraars

Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 10,08 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 21 september 2020

Meer informatie over een miskraam

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629