call 072 - 844 52 85

Miskraam 2 weken

Als je 2 weken zwanger bent, is het niet mogelijk om een miskraam te krijgen. Waarom dat zo is en wanneer je begint met het tellen van je zwangerschapsweken leggen we je in dit artikel uit.

2 weken zwanger

Het tellen van je zwangerschapsweken begint op de eerste dag van je laatste menstruatie. Deze miskraam 2 wekenis als het goed is nu 1 of 2 weken geleden. Je weet nu daarom nog niet of je wel of niet zwanger bent. De bevruchting is volgende week en je moet daarom nog even afwachten of dat wel of niet het geval is. Eigenlijk ben je daarom nog niet zwanger. Nog een weekje geduld!

Ook als je hoofdpijn of misselijkheid ervaart, dan kan dit niet komen doordat je zwanger bent. Een zwangerschapstest kun je vanaf volgende week doen. Wellicht verschijnt er dan nog geen duidelijk resultaat. Het is dan toch nog te vroeg. Als je nog geduld hebt, wacht dan nog een extra week voordat je de test doet. Kun je niet wachten en blijkt het resultaat onduidelijk, doe dan na een dag of 4 a 5 nog een test. Hopelijk is het resultaat dan wel duidelijk.

Miskraam in de tweede week van je zwangerschap

Aangezien je nog niet weet of de eitjes volgende week wel of niet worden bevrucht, ben je nu eigenlijk nog niet zwanger en is het krijgen van een miskraam in week 2 niet mogelijk.

Wat wel mogelijk is, is dat je onbewust al verder bent in je zwangerschap en je nu wel een miskraam hebt. Dat betekent dat je niet in week 2 van je zwangerschap zit, maar al wat weken verder bent. Daarnaast kan eventueel bloedverlies ook betekenen dat je ongesteld bent of een innestelingsbloeding hebt. Maak je daarom niet meteen al te veel zorgen bij bloedverlies. Het hoeft niets ergs te betekenen.

Meer informatie over een miskraam

Miskraam 2 weken
5 (100%) 12 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629