menu

Miskraam 2 weken

Leestijd: 2 minuten

Als je 2 weken zwanger bent, is het niet mogelijk om een miskraam te krijgen. Waarom dat zo is en wanneer je begint met het tellen van je zwangerschapsweken leggen we je in dit artikel uit.

2 weken zwanger en een miskraam?

Het tellen van je zwangerschapsweken begint op de eerste dag van je laatste menstruatie. Deze miskraam 2 wekenis als het goed is nu 1 of 2 weken geleden. Je weet nu daarom nog niet of je wel of niet zwanger bent. De bevruchting is volgende week en je moet daarom nog even afwachten of dat wel of niet het geval is. Eigenlijk ben je daarom nog niet zwanger. Nog een weekje geduld!

Klachten?

Ook als je hoofdpijn of misselijkheid ervaart, dan kan dit niet komen doordat je zwanger bent. Een zwangerschapstest kun je vanaf volgende week doen. Wellicht verschijnt er dan nog geen duidelijk resultaat. Het is dan toch nog te vroeg. Als je nog geduld hebt, wacht dan nog een extra week voordat je de test doet. Kun je niet wachten en blijkt het resultaat onduidelijk, doe dan na een dag of 4 a 5 nog een test. Hopelijk is het resultaat dan wel duidelijk.

Miskraam na 2 weken zwangerschap

Aangezien je nog niet weet of de eitjes volgende week wel of niet worden bevrucht, ben je nu eigenlijk nog niet zwanger en is het krijgen van een miskraam in week 2 niet mogelijk. Na 2 weken is het wel mogelijk om een miskraam te krijgen.

Al verder in de zwangerschap

Wat wel mogelijk is, is dat je onbewust al verder bent in je zwangerschap en je nu wel een miskraam hebt. Dat betekent dat je niet in week 2 van je zwangerschap zit, maar al wat weken verder bent. Daarnaast kan eventueel bloedverlies ook betekenen dat je ongesteld bent of een innestelingsbloeding hebt. Maak je daarom niet meteen al te veel zorgen bij bloedverlies. Het hoeft niets ergs te betekenen.

Wordt een miskraam in week 2 vergoedt door uitvaartverzekeraars?

Wat veel mensen niet weten is dat een miskraam in sommige gevallen vergoedt wordt door een uitvaartverzekeraar. Een kindje is namelijk gratis meeverzekerd op de polis van één van de ouders en sommige uitvaartverzekeraars keren ook uit wanneer een ongeboren kindje overlijdt. Hieronder hebben wij een overzicht geplaatst van de verschillende dekkingen van uitvaartverzekeraars. Wanneer je nog geen uitvaartverzekering hebt kun je hier een uitvaartverzekering afsluiten.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeraar Dekking
DELA Vanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
Monuta Vanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Meer informatie over een miskraam

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Thuisarts.nl
  • DELA
  • Monuta
  • Ardanta

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01