call 072 - 844 52 85
menu

Miskraam 15 weken

Ook als je al 15 weken zwanger bent, is het mogelijk om een miskraam te krijgen. Als je in week 15 van je zwangerschap zit is de kans op een miskraam tussen de 5 en 8%. Maar kun je in deze week een miskraam al voelen? Wat zijn de symptomen van een miskraam in week 15? Hoe ziet een miskraam er in deze week uit? Wij beantwoorden in dit artikel al je vragen over het krijgen van een miskraam in week 15.

Inhoudsopgave

Miskraam 15 weken kans

De kans op een miskraam in week 15 van je zwangerschap is net als bij week 13 en 14 ongeveer 5 a 8%. Vanaf volgende week neemt deze kans weer wat af en is de kans op een miskraam lager dan 5%.

Kans op een miskraam in week 15
ZwangerschapswekenKans op een miskraam
Week 3 t/m 6Ruim 12%
Week 7 t/m 99 tot 10%
Week 10 t/m 127,5 tot 8%
Week 13 t/m 155 tot 8%

Miskraam 15 weken verloop

We gaan er niet vanuit, maar wanneer je in week 15 een miskraam krijgt dan verloopt dat ongeveer als volgt.

 1. Het begint vaak met bloedverlies. Dit is vaak het eerste wat je merkt als er sprake is van een miskraam, maar toch is het niet zo dat ieder bloedverlies meteen betekent dat je een miskraam hebt.
 2. Wanneer een miskraam in week 15 doorzet dan verloopt het vervolgens vaak met veel helderrood bloedverlies. Het is daarom belangrijk om maandverband te gaan dragen. De hoeveelheid bloedverlies bij een miskraam in week 15 is meestal te vergelijken met een hevige menstruatie.
 3. Het kan voorkomen dat er naast bloed ook bloedstolsels (klonten bloed) vrijkomen.
 4. Verder verloopt een miskraam in week 15 van de zwangerschap met pijnscheuten. Het kan zijn dat de pijn een aantal minuten duurt, maar soms kan dit ook uren duren. Meestal wordt de pijn snel minder zodra er weer bloed in de baarmoeder is gekomen.
 5. De meeste vrouwen denken dat de miskraam dan over is, maar de dag na de miskraam verloopt vaak ook nog erg naar. Op deze dag verlies je namelijk evenveel bloed als tijdens een heftige menstruatie. De pijn wordt wel langzaam minder, maar het verdriet is natuurlijk enorm.
 6. Wanneer er in week 15 een miskraam heeft plaatsgevonden kan het zijn dat je in de week na de miskraam nog iedere dag wat bloed verliest. Dit bloed zal steeds donkerder bruin worden.

Het is belangrijk om het verloop van je miskraam te bespreken met een verloskundige. Als je een miskraam hebt gehad is rouwverwerking ook erg belangrijk. Vergeet daarom niet om hier samen met je partner bij stil te staan.

Symptomen miskraam 15 wekenmiskraam 15 weken

De symptomen van een miskraam bij 15 weken zijn vaak als volgt:

 • Heftige huilbuien
 • Bloedverlies (in het begin weinig en later meer)
 • Soms stolsels (bloed klonten)
 • Zwangerschapssymptomen, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid nemen af

Hoe voelt een miskraam na 15 weken

Een miskraam bij 15 weken zwangerschap is vaak pijnlijk. In veel gevallen voelt een miskraam aan als heftige menstruatiepijn. De pijn wordt veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder, maar een miskraam na 15 weken voelt voor iedereen weer anders. Voel je veel pijn in deze zwangerschapsweek? Neem dan contact op met je verloskundige.

15 weken zwanger bloedverlies

Bloedverlies tijdens je zwangerschap komt af en toe voor. Wees daarom niet meteen ongerust als je een beetje bloed verliest tijdens de zwangerschap. In veel gevallen is er niets aan de hand. Ben je 15 weken zwanger en verlies je veel bloed, zoals tijdens een menstruatie dan is het belangrijk om direct contact op te nemen met je verloskundige. Dit kan namelijk wel wijzen op een miskraam.

Miskraam 15 weken hoe ziet het eruit

Veel vrouwen vragen zich af hoe een miskraam eruit ziet bij 15 weken. Bij 15 weken is de embryo ongeveer zo groot als een appel, je zult de embryo daarom zien als je dat wilt. Dit maakt het vaak nog moeilijker voor de vrouw. Sommige vrouwen maken foto’s van hun miskraam. Dit klinkt misschien gek, maar dit kan wel helpen tijdens de rouwverwerkingsperiode.

Uitvaartverzekering en miskraam na 15 weken

Je wilt er niet over nadenken, maar toch is het verstandig om uitvaartverzekeringen voor jezelf en je partner af te sluiten als je zwanger bent. Wanneer je zelf een uitvaartverzekering hebt afgesloten is je ongeboren kindje namelijk in veel gevallen direct meeverzekerd. Bij DELA en Ardanta is de uitvaart van een ongeboren kind meteen vanaf dag 1 meeverzekerd. Wanneer je een miskraam na 15 weken krijgt ben je dus verzekerd voor de uitvaart. Bij Yarden, Monuta en Nuvema is er bij een miskraam na 15 weken nog geen dekking, maar pas na 20 weken zwangerschap. Hebben jij en je partner nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kun je een uitvaartverzekering afsluiten.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

UitvaartverzekeraarDekking
YardenDekking vanaf 20 weken zwangerschap tot 21 jaar gratis meeverzekerd
DELAVanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
MonutaVanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar
ArdantaVanaf het begin van de zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar
NuvemaVanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Bekijk de verschillende uitvaartverzekeraars

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:

 • Geboortedatum: 31-07-1986
 • Verzekerd bedrag: €6.000,- (tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen

Meer informatie over een miskraam

Miskraam 15 weken
4.7 (93.68%) 19 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629