menu

Miskraam 14 weken

Het komt regelmatig voor dat vrouwen tijdens hun zwangerschap nadenken over een miskraam. Vaak hebben ze buikpijn of een klein beetje bloedverlies. Gelukkig is dat niet altijd meteen een teken voor een miskraam. Het zijn namelijk ook symptomen van de groei van een baby. Als je in week 14 van je zwangerschap zit dan ligt de kans op een miskraam tussen de 5 en 8%. Kun je in deze week een miskraam voelen? Wat zijn de symptomen van een miskraam in week 14? Hoe ziet een miskraam er in deze week uit? Wij beantwoorden in dit artikel al je vragen over het krijgen van een miskraam in week 14.

Inhoudsopgave

Miskraam 14 weken kans

De kans op een miskraam in week 14 van je zwangerschap is ongeveer 5 a 8%. Na week 15 wordt de kans op een miskraam kleiner.

Kans op een miskraam in week 14
ZwangerschapswekenKans op een miskraam
Week 3 t/m 6Ruim 12%
Week 7 t/m 99 tot 10%
Week 10 t/m 127,5 tot 8%
Week 13 t/m 155 tot 8%

Miskraam 14 weken verloop

We gaan er niet vanuit, maar wanneer je in week 14 een miskraam krijgt dan verloopt dat ongeveer als volgt.

  1. Het begint vaak met bloedverlies. Dit is vaak het eerste wat je merkt als er sprake is van een miskraam, maar toch is het niet zo dat ieder bloedverlies betekent dat je een miskraam hebt.
  2. Wanneer een miskraam in week 14 doorzet dan verloopt het vervolgens vaak met veel helderrood bloedverlies. Het is daarom belangrijk om maandverband te gaan dragen. De hoeveelheid bloedverlies bij een miskraam in week 14 is meestal te vergelijken met een hevige menstruatie.
  3. Het kan voorkomen dat er naast bloed ook bloedstolsels (klonten bloed) vrijkomen.
  4. Verder verloopt een miskraam in week 14 van de zwangerschap met pijnscheuten. Het kan zijn dat de pijn een aantal minuten duurt, maar soms kan dit ook uren duren. Meestal wordt de pijn snel minder zodra er weer bloed in de baarmoeder is gekomen.
  5. De meeste vrouwen denken dat de miskraam dan over is, maar de dag na de miskraam verloopt vaak ook nog erg naar. Op deze dag verlies je namelijk evenveel bloed als tijdens een heftige menstruatie. De pijn wordt wel langzaam minder, maar het verdriet is natuurlijk enorm.
  6. Wanneer er in week 14 een miskraam heeft plaatsgevonden kan het zijn dat je in de week na de miskraam nog iedere dag wat bloed verliest. Dit bloed zal steeds donkerder bruin worden. Zorg er daarom voor dat je altijd maandverband bij je hebt.

Het is belangrijk om het verloop van je miskraam te bespreken met een verloskundige. Als je een miskraam hebt gehad is rouwverwerking ook erg belangrijk. Vergeet daarom niet om hier samen met je partner bij stil te staan.

Symptomen miskraam 14 wekenMiskraam 14 weken

De symptomen van een miskraam bij 14 weken zijn als volgt:

  • Heftige huilbuien
  • Bloedverlies (in het begin weinig en later meer)
  • Soms stolsels (bloed klonten)
  • Zwangerschapssymptomen, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid nemen af

Hoe voelt een miskraam na 14 weken

Een miskraam bij 14 weken zwangerschap is vaak pijnlijk. In veel gevallen voelt een miskraam aan als heftige menstruatiepijn. De pijn wordt veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder, maar een miskraam na 14 weken voelt voor iedereen weer anders. Voel je veel pijn in deze zwangerschapsweek? Neem dan contact op met je verloskundige.

14 weken zwanger bloedverlies

Bloedverlies tijdens je zwangerschap komt af en toe voor. Wees daarom niet meteen ongerust als je wat bloed verliest tijdens de zwangerschap. In veel gevallen is er niets aan de hand. Ben je 14 weken zwanger en verlies je veel bloed, zoals tijdens een menstruatie dan is het belangrijk om direct contact op te nemen met je verloskundige. Dit kan wijzen op een miskraam.

Miskraam 14 weken hoe ziet het eruit

Veel vrouwen vragen zich af hoe een miskraam eruit ziet bij 14 weken. Bij 14 weken is de embryo ongeveer zo groot als een citroen. De kans dat je de embryo met een klein mensje ziet is groot. Dit maakt het vaak nog moeilijker voor de vrouw. Sommige vrouwen maken foto’s van hun miskraam. Dit klinkt misschien gek, maar dit kan wel helpen tijdens de rouwverwerkingsperiode.

Uitvaartverzekering en miskraam na 14 weken

Je wilt er niet over nadenken, maar toch is het verstandig om een uitvaartverzekering voor jezelf en je partner af te sluiten als je zwanger bent. Wanneer je zelf een uitvaartverzekering hebt afgesloten is je ongeboren kindje namelijk in veel gevallen direct meeverzekerd. Bij DELA en Ardanta is de uitvaart van een ongeboren kind meteen vanaf dag 1 meeverzekerd. Wanneer je een miskraam na 14 weken krijgt ben je dus verzekerd voor de uitvaart. Bij Yarden en Monuta is er bij een miskraam na 14 weken nog geen dekking, maar pas na 20 weken zwangerschap. Hebben jij en je partner nog geen uitvaartverzekering? Via onze website kun je een uitvaartverzekering vergelijken.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

UitvaartverzekeraarDekking
YardenDekking vanaf 20 weken zwangerschap tot 21 jaar gratis meeverzekerd
DELAVanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
MonutaVanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar
ArdantaVanaf het begin van de zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Bekijk de verschillende uitvaartverzekeraars

Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 10,08 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 28 september 2020

Meer informatie over een miskraam

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629