menu

Miskraam 1 week

Leestijd: 2 minuten

Als je 1 week zwanger bent, is het niet mogelijk om een miskraam te krijgen. Waarom dat zo is en wanneer je begint met het tellen van je zwangerschapsweken leggen we je in dit artikel uit.

1 week zwanger

Het tellen van je zwangerschapsweken begint op de eerste dag van je laatste menstruatie. Je Miskraam week 1weet op dat moment niet of je wel of niet zwanger bent, je bent immers nu ongesteld. De bevruchting is pas over 2 weken en daarom moet je nog even afwachten of dat wel of niet het geval is. Eigenlijk ben je daarom nog niet zwanger. Nog even geduld!

Klachten in week 1?

Ook als je hoofdpijn of misselijkheid ervaart, dan kan dit niet komen doordat je 1 week zwanger bent. Een zwangerschapstest kun je doen na 2 of 3 weken na je laatste menstruatie. Toont de test geen duidelijk resultaat, dan ben je nog iets te vroeg. Wacht nog een week en doe er dan nog een test.

Miskraam in de eerste week van je zwangerschap

Aangezien je nog niet weet of de eitjes wel of niet worden bevrucht over 2 weken, ben je nu eigenlijk nog niet zwanger en is het krijgen van een miskraam in week 1 niet mogelijk.

Wat wel mogelijk is, is dat je onbewust al verder bent in je zwangerschap en je nu wel een miskraam hebt. Dat betekent dat je niet in week 1 van je zwangerschap zit, maar al wat weken verder bent. Daarnaast kan eventueel bloedverlies ook betekenen dat je ongesteld bent of een innestelingsbloeding hebt. Maak je daarom niet meteen al te veel zorgen bij bloedverlies. Het hoeft niets ergs te betekenen.

Wat dekken de uitvaartverzekeraars?

Veel vrouwen vragen zich af of de kosten van een uitvaart gedekt zijn door een uitvaartverzekeraar wanneer er sprake is van een miskraam. Kinderen zijn in veel gevallen gratis meeverzekerd op de begrafenisverzekering en begrafenispolis van hun ouders. Er zijn zelfs uitvaartverzekeraars die de kosten van een uitvaart ook al vergoeden wanneer er sprake is van een miskraam.

Dekking ongeboren kind bij uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeraar Dekking
DELA Vanaf het begin van de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd
Monuta Vanaf 20 weken zwangerschap gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Meer informatie over miskramen:

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Verloskundigenpraktijk Alkmaar
  • DELA
  • Monuta
  • Ardanta

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01