call 072 - 844 52 85

Levensverzekering vergelijken

Veel mensen sluiten een levensverzekering af. Voordat je de levensverzekering afsluit kun je je levensverzekering vergelijken en bepaal je het doel van de verzekering. Wanneer je het doel hebt bepaald en weet wat voor soort levensverzekering past bij jouw wensen en situatie, is het zinvol om het aanbod van verschillende levensverzekeraars te vergelijken. Het kan ook zo zijn dat er al een levensverzekering is afgesloten in combinatie met andere verzekeringen. Dit is niet altijd voordeliger omdat dit niet altijd aan alle persoonlijke wensen voldoet. Het is dan ook zinvol om de afgesloten verzekeringen regelmatig onder de loep te nemen.  In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over een levensverzekering vergelijken.

DELA

€8,50

Naar DELA

Ardanta

€10,63

Naar Ardanta

Nuvema

€10,75

Naar Nuvema

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering vergelijken kan om verschillende redenen gedaan worden. Een betreffende levensverzekering wordt afgesloten om geld uit te keren tijdens het leven van de verzekerde, na het overlijden van de verzekerde of zowel tijdens leven als na het overlijden, in dit geval is er sprake van een gemengde verzekering. Bij het afsluiten van de levensverzekering kan ervoor worden gekozen om eenmalig een bedrag uit te keren op een vooraf vastgestelde datum. Maar wat is nu precies een levensverzekering. Dat is een lastige vraag om snel te beantwoorden. Er zijn namelijk meerdere levensverzekeringen die allemaal anders zijn. Meer informatie over de soorten levensverzekeringen vind je hier.Levensverzekering vergelijken

Er kan ook worden gekozen voor een periodieke uitkering zolang de verzekerde in leven is of na het overlijden van de verzekerde. Een verzekering die wordt afgesloten om zorg te dragen voor de nabestaanden na het overlijden, of om de hypotheek van de gekochte woning te kunnen voldoen na overlijden, wordt een overlijdensrisicoverzekering genoemd. Spaarverzekeringen, beleggingsverzekeringen en pensioenen kunnen ook als leveringsverzekering worden gezien. Voor het afsluiten van een levensverzekering zijn verschillende mogelijkheden, een levensverzekering vergelijken is dan ook zeker niet overbodig.

Levensverzekering vergelijken in 2018

Wanneer je een levensverzekering wilt afsluiten, kun je al gauw door de bomen het bos niet meer zien vanwege het grote aanbod en de diversiteit aan mogelijkheden. Je kunt hierbij dan ook de hulp van een adviseur inroepen. Om niet volledig onbeslagen ten ijs te komen is het handig om vooraf voor jezelf bepaald te hebben wat het doel is van de verzekering, de soort verzekering waar de voorkeur naar uit gaat en wanneer je wilt dat het verzekerde bedrag uitgekeerd wordt. Met of zonder de hulp van een adviseur kun je aan de hand van deze criteria op zoek naar verschillende verzekeraars en kun je een levensverzekering vergelijken.

Ook wanneer je al een levensverzekering hebt afgesloten kan het soms voordelig zijn om deze nog eens te heroverwegen of vergelijken met mogelijkheden die passen bij de huidige situatie. Zo gebeurt het vaak dat tijdens het afsluiten van de hypotheek automatisch een overlijdensrisicoverzekering wordt meeverzekerd via de hypotheekverstrekker. Toch is dit lang niet altijd voordeliger. Ook in dit soort gevallen kan een levensverzekering vergelijken waardevol zijn.

Of je er nu voor kiest om de hulp van een adviseur in te roepen of zelfstandig de verzekering af te sluiten, in alle gevallen is het verstandig om goed na te denken over wat het beste past bij de huidige situatie en de wensen voor de toekomst voordat een levensverzekering wordt afgesloten.

Waarom een levensverzekering vergelijken?

Er zijn verschillende redenen om een levensverzekering af te sluiten. Voordat je de verzekering afsluit is het dan ook zinvol om na te denken over het doel van de verzekering. Redenen voor het afsluiten van een levensverzekering kunnen zijn:

Aflossen van de hypotheek na overlijden:
Een levensverzekering kan worden afgesloten bij de aankoop van een huis; de overlijdensrisicoverzekering. Door middel van deze verzekering is de hypotheekverstrekker verzekerd van aflossing van de hypotheek bij het overlijden van de verzekerde. Vaak wordt de overlijdensrisicoverzekering dan verpand aan de hypotheekverstrekker. Dit betekent dat bij overlijden het geld dat wordt uitgekeerd direct naar de hypotheekverstrekker wordt overgemaakt. Om te voorkomen dat nabestaanden verantwoordelijk worden gesteld voor het aflossen van jouw hypotheek na overlijden, is het altijd handig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, ook wanneer dit niet verplicht is. Wanneer het verzekerde bedrag hoger is dan de restschuld, gaat het overgebleven geld naar de nabestaanden.
Je kunt ook een levensverzekering vergelijken en afsluiten om ervoor te zorgen dat je nabestaanden niet hoeven te betalen voor de kosten van jouw uitvaart. In dit geval wordt er een vooraf vastgesteld bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Dit noemt met een uitvaartverzekering.

Generen van inkomsten voor de toekomst:Levensverzekeringen vergelijken
Er zijn verschillende levensverzekeringen die bij leven geld uit kunnen keren. Door middel van het betalen van een maandelijkse premie, of door de premie in één keer af te kopen door middel van een koopsompolis, kan geld voor de toekomst worden gespaard. Zo kan door middel van een lijfrenteverzekering of het pensioen een mooie aanvulling op de AOW-uitkering ontstaan.

Verschillende soorten levensverzekeringen vergelijken:

Met verschillende redenen om een levensverzekering af te sluiten, zijn er ook verschillende soorten levensverzekeringen om af te sluiten. Wanneer je een levensverzekering wilt afsluiten is het handig om vooraf na te denken over:

  1. Het doel van de verzekering.
  2. Het moment van uitkeren: bij overlijden, bij leven of zowel bij leven als overlijden.
  3. Vorm van uitkering: ineens (kapitaalverzekering) of in termijnen (renteverzekering).

Kapitaalverzekering:
Een kapitaalverzekering keert in één keer het afgesproken bedrag uit. Tijdens het afsluiten van de verzekering kan worden gekozen voor een eenmalige uitkering bij leven, na het overlijden (overlijdensrisicoverzekering), of zowel tijdens leven als na het overlijden (gemende verzekering).

Renteverzekering:
De renteverzekering keert niet in één keer uit, maar in termijnen. Ook bij deze verzekeringsvorm zijn er verschillende mogelijkheden. Er kan worden gekozen voor het betalen van een maandelijkse premie of voor het in één keer voldoen van de premie door middel van een koopsompolis. Bij deze vorm van verzekering is er ook de mogelijkheid om periodiek een bedrag uit te keren zolang de verzekerde in leven is (lijfrenteverzekering). Er kan ook worden gekozen voor een periodieke uitkering aan de nabestaanden na het overlijden van de verzekerde.

Spaarverzekering of beleggingsverzekering:
Bij het afsluiten van een levensverzekering die uitkeert bij leven kan gekozen worden voor een verzekering in de vorm van een spaarverzekering of een beleggingsverzekering.
Bij een spaarverzekering wordt door de verzekeraar een bepaald percentage rente over de betaalde premie betaald, doormiddel van de rente ontstaat er een mooi spaarpotje. Bij een beleggingsverzekering wordt de betaalde premie belegd in een door de verzekerde zelfgekozen beleggingsfonds. Afhankelijk van waarin wordt belegd en hoe dit verloopt, ontstaat een bepaald bedrag. Dit brengt uiteraard wat meer risico met zich mee dan een spaarverzekering.

We hopen dat we je nu meer te weten bent gekomen dit onderwerp en dat je levensverzekering vergelijken nu nog makkelijker is geworden. Mocht je nog meer informatie willen dan kun je hier meer lezen over levensverzekering berekenen.

 

Levensverzekering vergelijken
4.1 (82.5%) 32 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629