menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 2 april 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 1 minuut
Laatste update: 08 december 2023

Islamitische uitvaartverzekering

Een islamitische uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering voor moslims. Uitvaarten van moslims vallen vaak (fors) duurder uit. Dit heeft vooral te maken met het feit dat moslims vaak in hun vaderland begraven willen worden. En dus zal het lichaam naar het geboorteland vervoerd moeten worden. Dit brengt uiteraard de nodige extra kosten met zich mee. 

Islamitische uitvaartverzekering vergelijken

Premie 25-jarige €6,68

Verzekerd bedrag €9.500

Vrij te besteden €7.000 en € 2.500 Monuta uitvaartverzorger

Bekijken >

Premie 25-jarige €8,03

Verzekerd bedrag €9.500

Dienstenpakket t.w.v. €7.200 en €2.300 vrij te besteden

Bekijken >

Wat is een islamitische uitvaartverzekering?

Een Islamitische uitvaartverzekering is een verzekering voor de uitvaart van moslims. Bij moslims wordt de overledene binnen 24 uur begraven. Dit is erg belangrijk binnen de islamitische cultuur. Een Moslim wordt altijd begraven. Nooit gecremeerd. In sommige gevallen wordt de overledene in het buitenland begraven. Hierdoor bieden verschillende verzekeraars een speciale uitvaartverzekering aan voor moslims. Zo kunnen moslims ook op hun eigen manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

Zijn de kosten hoger?

De kosten van een Islamitische verzekering is vergelijkbaar met een normale uitvaartverzekering. Ook bij deze verzekering spelen leeftijd, verzekerd bedrag en het soort verzekering een rol bij het bepalen van de premie.

3 soorten islamitische uitvaartverzekering

Er zijn 3 soorten uitvaartverzekeringen voor moslims.

  1. Kapitaal uitvaartverzekering (uitkering in geld)
  2. Natura uitvaartverzekering (uitkering in diensten)
  3. Combinatie uitvaartverzekering (uitkering in geld en in diensten)

Eeuwige grafrust in Nederland

Islamitische uitvaartverzekering

Als voorbereiding op de repatriëring wordt de overleden Moslim in een kist van zink gelegd. Een luchthaven zoals Schiphol heeft een mortuarium waar de kist tijdelijk geplaatst kan worden. Na aankomst in het geboorteland krijgen de nabestaanden het lichaam overgedragen. Die verzorgen vervolgens de uitvaart, waarbij de gestorvene met het hoofd

Islamitische uitvaartverzekering afsluiten

Wilt u een islamitische uitvaartverzekering afsluiten? Vergelijk dan eerst verschillende verzekeraars met elkaar. Zo weet u zeker dat u de juiste islamitische begrafenisverzekering kiest.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01