call 072 - 844 52 85

Zwanger en een uitvaartverzekering

Hoewel je er vanuit gaat dat je kindje gezond ter wereld komt, is dat helaas geen garantie. Als zwangere vrouw en/of ouders is het verstandig om daar verantwoord mee om te gaan, ook wanneer het aankomt op een uitvaartverzekering voor je kind. Er kan altijd iets mis gaan tijdens de zwangerschap of geboorte en het is prettig om dan op praktisch vlak financieel te worden ondersteund door een verzekeraar. Hoe is dit geregeld met jouw (bestaande) uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekering voor zwangere vrouwen

De meeste verzekeraars bieden zwangere vrouwen de mogelijkheid om kindjes vanaf de 20ezwanger en een uitvaartverzekering week van een zwangerschap mee te verzekeren op de polis. Veelal zijn er speciale modules of polissen beschikbaar voor een zwangere vrouw. In de praktijk betekent dit dat je met deze verzekering de kosten afdekt voor een uitvaart van het kindje in jouw buik. Meestal gaat dit om een bedrag van enkele duizenden euro’s. Informeer bij jouw uitvaartverzekeraar of jij het kindje in je baarmoeder kunt aantekenen op de bestaande uitvaartpolis.

Kinderen gratis meeverzekeren op je uitvaartverzekering

Bij diverse verzekeraars is het ook mogelijk om je kind gratis mee te verzekeren op jouw huidige uitvaartverzekering. Vaak kan dit ook vanaf een periode van 20 weken tot de leeftijd van 18 jaar. Mocht je het financieel niet breed hebben, dan is dit uiteraard een prettige keuzemogelijkheid. Bij het bereiken van de 18-jarige leeftijd, kan je zoon of dochter zelf een uitvaartverzekering afsluiten.

Een aparte uitvaartpolis voor jouw zoon of dochter

Een uitvaartverzekering afsluiten op het leven van jouw zoon of dochter is natuurlijk ook mogelijk. Vraag na bij je financieel adviseur of verzekeraar of dit mogelijk is vanaf de 20e week van je zwangerschap. Mocht er iets misgaan tijdens je zwangerschap of geboorte, dan heb je in ieder geval de garantie dat er een bepaald geldbedrag wordt uitgekeerd om een begrafenis of crematie te betalen.

Zwanger en een uitvaartverzekering
4.6 (92.31%) 13 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629