call 072 - 844 52 85

Zijn er alternatieven voor een uitvaartverzekering?

In Nederland zijn er verschillende manieren om je uitvaart te bekostigen. De meest gangbare manier is het afsluiten van een uitvaartverzekering. Toch zijn niet alle alternatieven even gunstig als ze doen lijken. Waarom dit zo is, leggen we graag aan je uit.

Overlijdensrisicoverzekering

Naast de uitvaartverzekering is er ook de overlijdensrisicoverzekering. Toch loopt deze verzekering slechts tot een bepaalde leeftijd. Bij een overlijden voor de einddatum van deze verzekering, zal deze uitkeren aan je nabestaanden. Toch overlijden veel mensen pas na hun 65e levensjaar, terwijl de overlijdensrisicoverzekering dan vaak al is afgelopen.

Spaargeld

Veel mensen zetten geld apart voor het bekostigen van hun uitvaart. Toch is dit niet zo gunstig als je denkt. De meeste mensen hebben geen € 8.000,- tot € 10.000,- op hun spaarrekening staan. Bovendien kunnen nabestaanden nooit direct beschikken over je spaarrekening. Wat dat betreft is een uitvaartverzekering een betere oplossing.

Overwaarde koopwoning

Je kunt de overwaarde van een koopwoning gebruiken om een uitvaart mee te financieren. Het duurt echter geruime tijd voor de overwaarde na een overlijden beschikbaar komt. Dit zorgt ervoor dat nabestaanden nooit binnen de gestelde termijn een uitvaartnota kunnen voldoen. Daarom is het verstandig een uitvaartpolis af te sluiten. Hiermee zadel jij je nabestaanden niet met financiële discussies en risico’s op.Woning overwaarde

Waarom een uitvaartverzekering de beste optie is

In de praktijk blijkt dat een uitvaartverzekering nog steeds de beste optie is. Dit is vanwege verschillende redenen:

  • De totale verzekeringspremie die je betaalt aan een uitvaartverzekering is lang niet zoveel als het geld dat nodig is om een begrafenis of crematie van te betalen.
  • Er is veel keuzevrijheid in wat je verzekert en daarin kun je uitstekend al je wensen betrekken. Dit doe je met behulp van een uitvaartwaardemeter.
  • Hoe eerder je start met premie betalen, hoe voordeliger je uit bent.

Maak slim gebruik van de vergelijkingstool op de site en sluit voor jezelf én je partner en/of kinderen een passende uitvaartverzekering af.

Zijn er alternatieven voor een uitvaartverzekering?
4.5 (90%) 8 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629