call 072 - 844 52 85

Ziek en een uitvaartverzekering afsluiten

Als u ziek bent en een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan zal dit in de meeste gevallen geen problemen opleveren. De meeste verzekeraars zullen een medische verklaring van u willen ontvangen. Houdt er rekening mee dat als u ziek bent, u een hogere premie zult betalen voor uw uitvaartverzekering.

Geen acceptatieplicht
Verzekeraars hebben geen acceptatieplicht, wat betekent dat ze niet verplicht zijn om u te verzekeren. Vinden ze het risico te hoog, met andere woorden, verwachten ze dat de premie die u betaalt de kosten van de uitvaart niet zal dekken, dan kunnen zij besluiten om u niet te verzekeren.

Verzekering geweigerd, wat nu?
Als een verzekeraar heeft aangegeven dat hij het risico te hoog vindt om u te verzekeren, dan kunt u nog wel een uitvaartverzekering aanvragen bij een andere verzekeraar. Bij iedere verzekeraar gelden andere regels en zij zullen allemaal op een eigen manier een risico beoordeling maken.

Niet alle verzekeraars vragen om een medische keuring, wat betekent dat zij ook verzekerden accepteren die ziek zijn. Hiervoor geldt vaak wel een wachttijd, de zogeheten carenzjaren. Lees hier meer over carenzjaren.

Ziek en een uitvaartverzekering afsluiten
4.7 (93.33%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629