call 072 - 844 52 85

Welk bedrag verzeker je bij een kapitaalverzekering?

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering heb je de keuze uit een natura- of kapitaalverzekering. Een naturaverzekering is een verzekering die ‘uitkeert’ in diensten. Een kapitaalverzekering is een geldverzekering die een bepaald verzekerd bedrag uitkeert als je komt te overlijden. Welk bedrag verzeker je eigenlijk als je de keuze maakt voor een kapitaalverzekering?

Jouw wensen staan centraal
Welk bedrag je verzekert bij een uitvaartverzekering is natuurlijk afhankelijk van de wensen die je hebt. Gemiddeld ben je voor een uitvaart zo’n € 8.500,- kwijt. Een eenvoudige uitvaart kan natuurlijk voordeliger zijn, maar houd er rekening mee dat je zeker zo’n € 6.000,- kwijt bent aan een begrafenis of crematie. Bij veel verzekeraars kun je gebruikmaken van een tool waarin je kunt aangeven wat je wensen zijn. Aan de hand daarvan krijg je een advies omtrent een verzekerd bedrag inzake een begrafenis of crematie.

Wat bepaalt de prijs van een uitvaart?
Bij een begrafenis of crematie komen diverse zaken om de hoek kijken. Je moet niet alleen de begrafenisondernemer betalen, maar ook de kist, rouwvervoer en een graf of urn. Bovendien wil je de mensen die jouw uitvaart bezoeken ook iets van koffie of wijn aanbieden en eventueel een broodje voor de mensen die lang hebben moeten reizen. Natuurlijk is het wel zo netjes als je de gasten een bedankkaartje stuurt. Het zijn allemaal kosten die je kunt afdekken met een uitvaartverzekering.

Crematie of begrafenis?
Over het algemeen is een crematie voordeliger dan een begrafenis. Hoeveel geld je ongeveer kwijt bent aan een crematie of begrafenis kun je eenvoudig uitrekenen aan de hand van een uitvaartcalculator. Je weet dan direct welk bedrag je het beste kunt verzekeren. Spaargeld is niet altijd voldoende om een uitvaart te betalen. Bovendien dien je er rekening mee te houden dat rekeningen direct na overlijden bevroren worden door de bank. Er is een verklaring van erfrecht nodig voor erven om bankzaken te regelen. Dit risico loop je niet met een uitvaartverzekering. De uitkering van een kapitaalverzekering kan door een uitvaartondernemer gemakkelijk in gang worden gezet als er een polis bij de hand is.

Kortom, welk bedrag je wilt verzekeren is volledig afhankelijk van je wensen. Bescherm jezelf tegen onderverzekering en maak gebruik van een uitvaartcalculator voor de juiste indicatie.

Welk bedrag verzeker je bij een kapitaalverzekering?
4.5 (90%) 4 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629