call 072 - 844 52 85

Wat zijn carenzjaren voor een uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je met allerlei begrippen te maken krijgen. Het is verstandig deze begrippen te begrijpen voordat je daadwerkelijk een keuze maakt voor een uitvaartpolis. Misschien ben je de term Carenzjaren weleens tegengekomen bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen. Wat betekent dit begrip en wat voor invloed heeft dit op jouw keuze?

Carenzjaren houden een uitvaart betaalbaar
Carenzjaren zijn door uitvaartverzekeraars in het leven geroepen om een uitvaart betaalbaar te houden. Vaak wordt er door mensen een beroep op een uitvaartpolis gedaan, kort nadat deze is afgesloten. De premie die dan is betaald, staat niet in verhouding met een uitkering van een uitvaartverzekering. Daarom wordt er een wachttermijn van één tot twee jaar in het leven geroepen.

Wat gebeurt er als je overlijdt tijdens de wachtperiode?
Kom je te overlijden binnen deze Carenzjaren? Dan vindt er een beperkte uitkering plaats. De betaalde premie wordt bijvoorbeeld uitgekeerd inclusief rente over dit bedrag. Sommige uitvaartverzekeraars gaan helemaal niet over tot uitkering. Dit is dus iets waar je absoluut rekening mee moet houden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Carenzjaren of medische acceptatie?
Carenzjaren worden ook vaak gebruikt om een bepaald risico in te schatten. Stel dat je vorig jaar kanker hebt gehad, dan is dit voor een uitvaartverzekeraar een fors risico om je te verzekeren. Om de uitvaartpolis toch te accepteren, worden er bijvoorbeeld Carenzjaren toegevoegd. Pas als deze jaren zijn verlopen, kun je daadwerkelijk een beroep doen op de uitvaartverzekering.

Tegenwoordig kiezen veel uitvaartverzekeraars ervoor om een premietoeslag te hanteren als je aanvullende vragen moet beantwoorden over je gezondheid. Dit wordt ook wel medische acceptatie genoemd. Houd er rekening mee dat een verzekeraar een bepaalde premietoeslag kan hanteren als je in een bepaalde risicogroep valt. Dit heeft echter wel als voordeel dat je niet te maken krijgt met een wachttermijn.

Vind een uitvaartverzekering die bij je past
Over het algemeen hoef jij je geen zorgen te maken als je medisch helemaal in orde bent. Ben je chronisch ziek of kamp je met een bepaalde aandoening of heb je misschien een medische ingreep achter de rug? Let dan bij het vergelijken van verzekeraars goed op de mogelijke Carenzjaren of medische acceptatie. Dit kan je in de toekomst veel financiële ellende besparen.

Wat zijn carenzjaren voor een uitvaartverzekering?
4.3 (86.67%) 6 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629