call 072 - 844 52 85

Wat laat je achter na je dood?

Je vindt het niet meer dan vanzelfsprekend om bijvoorbeeld je woning en auto te verzekeren tegen diefstal en brand. Met betrekking tot je gezondheid sluit je een zorgverzekering af die het grootste gedeelte van alle risico’s en kosten afdekt. Hoe belangrijk deze verzekeringen voor nu ook zijn, wat laat je straks achter als je er zelf niet meer bent? Is jouw uitvaart te bekostigen en kunnen jouw partner en/of kinderen zorgeloos verder na je overlijden?

Uitvaartverzekering: financier je begrafenis of crematie
In Nederland heeft zo’n zeventig procent een uitvaartverzekering afgesloten. Dit geeft rust, want zo hoef je je geen zorgen te maken dat de kosten voor een uitvaart terechtkomen bij je nabestaanden. Je beslist zelf wat je verzekert en voor welk bedrag. Het is aan jou of je kiest voor een naturapakket of een kapitaalverzekering.

Meer dan een uitvaartverzekering
Het is verstandig om verder te kijken dan alleen de uitvaartverzekering zelf. Als jij er niet meer bent, wil je niet dat je partner en/of kinderen financieel in zwaar weer verkeren. Bovendien hebben zij misschien wel behoefte aan nabestaandenzorg. Bij je keuze voor een uitvaartpolis is het verstandig daar rekening mee te houden. Er zijn verzekeraars die een soort levensplan aanbieden waarin al deze zaken bij elkaar komen.

Wat gebeurt er na je overlijden?
Vaak moeten er allerlei juridische, praktische, financiële en administratieve zaken worden geregeld. Deze zijn veelal nu al te regelen of vast te leggen. Leg bijvoorbeeld zaken vast in een testament en sluit een overlijdensrisicoverzekering af. Met deze verzekering kunnen je nabestaanden probleemloos verder. Wellicht hoeven ze dan niet te verhuizen of kan er gemakkelijk een studie worden gefinancierd.

Kortom, stel jezelf de vraag wat je straks achterlaat? Hoe wil je dat je nabestaanden verder leven en wat ligt er in jouw capaciteiten en mogelijkheden om hier een bijdrage aan te leveren? Kom in actie en gun jouzelf en je nabestaanden een mooi einde.

Wat laat je achter na je dood?
5 (100%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629