call 072 - 844 52 85

Wat kun je nu al regelen voor én na je uitvaart?

Doodgaan doen we allemaal. Dat is één ding dat zeker is. Op een dag ben je er niet meer en dit betekent ook dat je geen beslissingen meer kunt nemen. Hoewel je niet het tijdstip van je overlijden kiest, kun je wel nu al belangrijke zaken regelen voor je uitvaart. Daarmee ontlast jij je nabestaanden optimaal en dit is wel zo aangenaam. Zo kunnen zij zich focussen op hun rouwproces. Kijk daarnaast verder vooruit en zorg dat je partner en kinderen het financieel goed hebben.

Hoe ziet jouw uitvaart er uit?

Geen enkele uitvaart is hetzelfde. De wensen hierin lopen zeer uiteen. Dit begint al met de keuze voor een begrafenis of crematie. Heb jij dit al duidelijk voor jezelf? Het is goed om dit nu al duidelijk te hebben, want een crematie is vele malen goedkoper dan een begrafenis. Zo nodig kun je hier je uitvaartverzekering op aanpassen. Verder helpt het om alvast muziek uit te kiezen of met directe familie of vrienden aan te geven hoe jouw ‘droom uitvaart’ er uit ziet.

Is je uitvaartverzekering kostendekkend?

Heb je in het verleden een uitvaartverzekering afgesloten? Pak dan de polis er eens bij en ga na of deze voldoende kostendekkend is. Kosten die niet op de polis staan vermeld of waarvoor je niet bent verzekerd, komen voor rekening van je nabestaanden. Vanzelfsprekend wil jij je familie niet met deze kosten opzadelen. Sluit daarom een extra verzekering af of breid de huidige uitvaartpolis uit. Om er zeker van te zijn dat je niet onvoldoende verzekerd bent, is het invullen van een uitvaartwaardemeter een slimme keuze.Oude man op bank

Laat je nabestaanden goed achter

Denk niet alleen na over je uitvaart, maar over het complete financiële plaatje na jouw overlijden. Hoe zit het bijvoorbeeld met je hypotheek, lopende leningen en schulden? Worden deze ingelost na jouw overlijden of is het wellicht verstandig om een (extra) overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Dit kan ook verstandig zijn als het jouw wens is dat je kinderen zorgeloos hun studie kunnen afmaken.

Met bovenstaande informatie heb je voldoende tools in handen om je goed voor te bereiden en bepaalde zaken nu alvast te regelen. Uiteraard komen onze site en de vergelijkingstool goed van pas bij het maken van zorgvuldige keuzes omtrent jouw toekomstige levenseinde.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629