call 072 - 844 52 85

Wat is een uitvaartverzekering in diensten?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je de keuze uit een kapitaalverzekering of een dienstenpakket. Een kapitaalverzekering is een uitvaartverzekering die een bepaald geldbedrag uitkeert als je komt te overlijden. Dit geld is voldoende om een begrafenis of crematie van te betalen. Een uitvaartverzekering in diensten keert niet uit in geld, maar biedt een pakket aan met diverse onderdelen. Hoe zit dat precies?

Wat valt er onder het dienstenpakket?
Een uitvaartverzekering die uitkeert in diensten wordt ook wel een naturaverzekering genoemd. Onder het dienstenpakket van een uitvaartverzekering, valt veelal de begeleiding van een uitvaartverzorger. Ook het rouwvervoer, de kist, dragers en rouwcentrum vallen veelal onder het dienstenpakket van een verzekeraar. Uiteraard kan dit per verzekeraar verschillen. De bedoeling van deze verzekering is om de nabestaanden zoveel mogelijk te ontzorgen. Bovendien kun je als verzekerde bij een naturaverzekering vaak al vroeg van tevoren aangeven wat je wensen zijn.

Wat zijn de nadelen van een uitvaartverzekering in diensten?
Niet iedereen is positief over de naturaverzekering. Veel mensen geven de voorkeur aan een kapitaalverzekering. Dit valt ook enigszins te begrijpen. Een uitvaartverzekering die uitkeert in diensten, brengt namelijk bepaalde nadelen met zich mee. Nabestaanden zijn vaak verplicht de diensten af te nemen die een uitvaartondernemer aanbiedt. Eigen wensen zijn daarom niet altijd te honoreren. Bovendien ontvangen nabestaanden ook geen premie retour als er bij een begrafenis of crematie niet van alle diensten gebruik wordt gemaakt.

Een combi van kapitaal en diensten
De meeste verzekeraars bieden je ook de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten die een combi heeft van zowel kapitaal als diensten. De verzekering bestaat dan uit een pakket diensten en keert daarnaast ook nog eens een bepaald geldbedrag uit dat je vrij kunt besteden. Dit vrij te besteden bedrag wordt door nabestaanden veel gebruikt om bijvoorbeeld grafkosten van te betalen.

Wat voor uitvaartverzekering je kiest, is natuurlijk geheel afhankelijk van je wensen. Door uitvaartverzekeringen te vergelijken, ontdek je welke uitvaartverzekering het beste bij jou past. Doe er je voordeel mee!

Wat is een uitvaartverzekering in diensten?
4.3 (86.67%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629