call 072 - 844 52 85

Wat bepaalt de premie van een uitvaartverzekering?

Ben je ervan overtuigd dat het nuttig is om een uitvaartverzekering af te sluiten? Dan is het natuurlijk noodzaak om een verzekering te vinden die het beste op jouw persoonlijke situatie aansluit. Om erachter te komen welke uitvaartverzekering het beste past in jouw leven, is het prettig om duidelijk te hebben wat nu eigenlijk de premie van een uitvaartverzekering bepaalt. Hoe zit dat en waar let je op bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen?

Factoren die de premie bepalen van een uitvaartverzekering
De premie van een uitvaartverzekering wordt bepaald door een viertal factoren. Wij hebben ze overzichtelijk voor je op een rij gezet:

  • Je leeftijd: hoe jonger je bent, hoe goedkoper de premie;
  • De looptijd van de premie: kies je voor 15, 20, 30 jaar of levenslang?
  • De hoogte van het verzekerd bedrag: de premie stijgt bij een hoger kapitaal;
  • De soort uitvaart die je kiest: wordt het een begrafenis of crematie?

Interessant is dat je op verschillende onderdelen zelf invloed kunt uitoefenen. Hoe dat werkt, leggen we uit in de volgende alinea.

Wat kun je doen om invloed uit te oefenen op de premie?
Met het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je maar beter zo vroeg mogelijk beginnen. Hoe jonger je bent, hoe voordeliger de premie. Zeker als je gezond bent, hoef je niet bang te zijn voor premieverhoging. Uiteraard betaal je voor een verzekerd kapitaal van € 8.000,- meer dan bijvoorbeeld een kapitaal van € 4.000,-.

Levenslang premie betalen voor je uitvaartverzekering is helemaal niet nodig. Vaak kun je binnen 30 jaar premie je uitvaart verzekeren en afbetalen door middel van een uitvaartverzekering.

Wil je een begrafenis of crematie?
Een crematie is altijd goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft alles te maken met grafrechten die je betaalt voor een begrafenis. Bovendien is ook de aanschaf van een grafsteen erg duur. Als je wilt besparen op de kosten hiervoor, kun je maar beter een verzekering afsluiten die qua premiebetaling is gebaseerd op een crematie.

Je kunt dus wel degelijk zelf invloed uitoefenen op de hoeveelheid premie die je kwijt bent aan een uitvaartverzekering. Natuurlijk kun je niet voorspellen of je gezond blijft, maar zolang je dat wel bent, is er voor verzekeraars vaak niets aan de hand. Daarom is het juist nu relevant een uitvaartverzekering af te sluiten die aan je wensen voldoet.

Wat bepaalt de premie van een uitvaartverzekering?
5 (100%) 5 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629