call 072 - 844 52 85

Wanneer heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig: Een uitvaartverzekering heb je al vanaf jonge leeftijd nodig. Dit kan al als je baby bent. Je ouders kunnen je dan aantekenen op hun uitvaartverzekering. Dit is geheel gratis en er is geen aparte uitvaartpolis nodig. Waarom is het zo belangrijk je al zo jong mogelijk te verzekeren voor een begrafenis of crematie?

Tot de leeftijd van 18 jaar hoef je geen uitvaartverzekeringspremie te betalen voor een uitvaartverzekering als je wordt aangetekend op de polis van je ouders. Dit is vooral gunstig voor ouders die hun kinderen willen verzekeren. Uiteraard geldt dit ook voor jou als er een kleintje op komst is of wanneer je kinderen hebt die nog niet verzekerd zijn.

Tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Er zijn ook ouders die ervoor kiezen om wel een aparte verzekering af te sluiten voor hun pas geboren zoon of dochter. Bij een goede gezondheid betaal je hiervoor een zeer lage premie. Dit heeft als voordeel dat je ouders al een groot gedeelte van de verzekeringspremie voor jou betalen. Bij de leeftijd van 18 jaar of bij het op jezelf wonen, kun je ervoor kiezen de polis over te nemen en zelf premie te gaan betalen.

Uitvaartverzekering 18 jaar en ouder

Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je zelfstandig een verzekering afsluiten om de kosten voor een begrafenis of crematie af te dekken. Dit is een verstandige optie, zeker als je ouders nooit een polis hebben afgesloten of jou gratis hebben laten aantekenen op hun polis. Informeer daarom altijd eerst bij je ouders voordat je zelf een uitvaartverzekering afsluit.

Vergelijk en vind een passende uitvaartverzekering

Of je kinderen nu aantekent op jouw begrafenisverzekering of een individuele polis afsluit: vergelijken heeft altijd zin. Het gaat er namelijk om dat je een verzekering vindt die aansluit op jouw wensen en budget. Dit gaat jou zeker lukken dankzij een ruim aanbod van verzekeraars en talloze polissen.

Wanneer heb ik een uitvaartverzekering nodig?
4.7 (93.33%) 9 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629