call 072 - 844 52 85

Wanneer heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is al vanaf jonge leeftijd verstandig. Tijdens de zwangerschap kunnen kinderen al bijgeschreven worden op de uitvaartverzekering van hun ouders. Dit is gratis en er is geen aparte uitvaartpolis nodig. Kinderen tot 18 jaar blijven gratis meeverzekerd en hiervoor hoeft u dus geen uitvaartverzekeringspremie te betalen. 

Tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Er zijn ook ouders die ervoor kiezen om wel een aparte verzekering af te sluiten voor hun pasgeboren zoon of dochter. Bij een goede gezondheid betaalt u hiervoor een zeer lage premie. Dit heeft als voordeel dat de ouders al een groot gedeelte van de verzekeringspremie voor het kind betalen.

Als u uw kind gratis op uw polis bijschrijft, dan dient u verzekeringspremie te betalen zodra uw kind 18 jaar wordt.

Uitvaartverzekering 18 jaar en ouder

Is uw kind 18 jaar of ouder? Dan kunt hij of zij zelfstandig een uitvaartverzekering afsluiten. Dit is belangrijk om de kosten voor een begrafenis of crematie af te dekken. In Nederland kost een uitvaart gemiddeld tussen de 7.000 en 10.000 euro. Als dit bedrag niet zomaar beschikbaar is, is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Controleer altijd vooraf bij ouders of er niet eerder al een uitvaartpolis is afgesloten. Een dubbele uitvaartpolis is niet nodig.

Vergelijk en vind een passende uitvaartverzekering

Het is altijd verstandig om vooraf een uitvaartverzekering te vergelijken. Er zijn namelijk verschillende uitvaartverzekeringen en dekkingen. Bovendien zijn er diverse verzekeraars op de markt en zien de voorwaarden er altijd net iets anders uit. Door een vergelijking te maken komt u er precies achter welke uitvaartverzekering het best bij u past.

Wanneer heb ik een uitvaartverzekering nodig?
4.7 (93.33%) 9 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629