call 072 - 844 52 85

Waarom een uitvaartverzekering afkopen?

Veel mensen hebben jaren terug een uitvaartverzekering afgesloten, zonder dat daar heel veel over na te denken. Tegenwoordig is er online veel meer informatie beschikbaar waardoor mensen bewuster keuzes maken. Dit betekent ook dat men niet altijd meer tevreden is over een uitvaartverzekering die in het verleden is afgesloten. In sommige gevallen is het dan mogelijk om een uitvaartverzekering af te kopen. Wat betekent dit en welke stappen doorloop je om een uitvaartverzekering af te kopen?

Wat is afkopen?
Bij het afkopen van een begrafenisverzekering wordt de waarde van een kapitaalverzekering uitgekeerd op jouw rekening. Dit betekent tegelijkertijd dat je geen premie meer betaalt voor deze verzekering en bovendien keert de verzekering ook niet meer uit bij jouw overlijden. Het afkopen van een uitvaartpolis kan alleen als je een kapitaalverzekering hebt afgesloten. Een naturaverzekering is namelijk een verzekering die uitkeert in diensten.

Hoe werkt afkopen?
Ben je niet tevreden over jouw huidige begrafenisverzekering en wil je deze laten uitkeren? Bekijk dan eerst of afkopen mogelijk is. Dit is veelal terug te vinden in de polisvoorwaarden van je verzekering. Vervolgens kun je de uitvaartverzekeraar een brief of mail sturen waarin je aangeeft de verzekering te willen afkopen. Je verzekeraar berekent dat de afkoopwaarde van de uitvaartpolis en stuurt jou deze toe. Dit formulier dien je te ondertekenen voordat de verzekering kan worden uitgekeerd. Zodra het getekende formulier binnen is bij de verzekeraar wordt het geldbedrag naar je overgemaakt.

Overstappen naar een andere verzekeraar
Is je oude begrafenisverzekering beëindigd en wil je graag overstappen naar een andere verzekeraar? Vergelijk dan de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar. Kijk daarbij niet alleen naar de goedkoopste premie, maar let ook op de voorwaarden die een verzekeraar hanteert. Je maakt dan een weloverwogen keuze die je later niet hoeft terug te draaien.

Waarom een uitvaartverzekering afkopen?
4.5 (90%) 6 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629