call 072 - 844 52 85

Waardevaste uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering die je in het verleden hebt afgesloten, biedt veelal onvoldoende dekking mocht je nu komen te overlijden. Een aantal jaren terug waren er nog niet zoveel opties mogelijk bij een uitvaartverzekering als vandaag de dag. Dit betekent dat je soms een extra polis moet afsluiten wil het de kosten van een uitvaart dekken. Ga daarom voor een waardevaste verzekering en bespaar je nabestaanden eventuele onkosten.

Wat is een waardevaste uitvaartverzekering?

Als je kiest voor een waardevaste uitvaartverzekering, dan ontvangen nabestaanden voldoende uitkering om jouw uitvaart te bekostigen. Hiervoor bieden verzekeraars diverse mogelijkheden aan en deze opties worden elders in het blogartikel verder toegelicht. Een waardevaste begrafenisverzekering is dus zeker iets om rekening mee te houden in je zoektocht naar een uitvaartpolis.

Winstdeling

Heeft een verzekeraar winst geboekt in een verzekeringsjaar? Je ontvangt dan een klein gedeelte van dit bedrag bovenop het verzekerde bedrag van je verzekering, mits je hier natuurlijk voor hebt gekozen. Alle kleine beetjes helpen en dat geldt zeker voor winstdeling door een uitvaartverzekeraar.

Automatische verhoging of indexatie

Jaarlijks stijgen de kosten van een begrafenis of crematie. Het is een optie om je uitvaartverzekering hierop af te stemmen. Dit betekent dat het verzekerd bedrag automatisch meegroeit. Dit principe wordt ook wel indexatie genoemd.

Een andere mogelijkheid die sommige verzekeraars bieden is automatische verhoging. Eens in de drie of vijf jaar wordt het verzekerd bedrag met een bepaald percentage verhoogd. Hierdoor wordt wel de premie aangepast, maar je hoeft geen (aanvullende) gezondheidsvragen in te vullen. Een interessante optie als je voor nu gezond bent en je nog geen uitvaartverzekering hebt lopen.

Zelf sparen

Houd je liever zelf de controle? Zet dan maandelijks een bepaald bedrag apart op een spaarrekening en reserveer dit expliciet voor een begrafenis of crematie. Let op: na jouw overlijden kan het even duren voordat nabestaanden bij jouw rekening kunnen komen. Een eventuele optie is daarom om te kiezen voor een en/of rekening die je deelt met je partner. Zo kan een uitvaart probleemloos worden bekostigd.

Waardevaste uitvaartverzekering
4.6 (92.22%) 18 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629