call 072 - 844 52 85

Vrije keuze van een uitvaartverzorger

Als u een uitvaartverzekering afsluit, dan betekent dit niet automatisch dat u zelf een uitvaartverzorger mag uitkiezen. Dit hangt af van de gekozen dekking en van de gekozen uitvaartverzekeraar. Kijk hier daarom bij het afsluiten van een uitvaartverzekering goed naar de dekking van de polis.

Vrije keuze bij een natura polis?

Bij een natura polis kan niet vrij gekozen worden voor een uitvaartverzorger. Als u voor deze dekking heeft gekozen, dan worden er diensten uitgekeerd na uw overlijden. Deze diensten dienen afgenomen te worden bij de uitvaartverzorgers waar uw verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Verzekeraars kiezen hiervoor, omdat zij dan afspraken kunnen maken met de betreffende uitvaartverzorgers waardoor onder andere de kosten lager kunnen zijn en betere service afspraken gemaakt kunnen worden.

Uiteraard zijn er ook uitzonderingen op de regel. Er zijn ook verzekeraars die zogenaamde ‘preffered suppliers’ hebben, maar die de nabestaanden wel een vrije keuze bieden bij het uitkiezen van een uitvaartverzorger. Kiezen de nabestaanden echter wel voor één van de uitvaartverzorgers waar afspraken mee gemaakt zijn (preffered supplier), dan keert de uitvaartverzekeraar extra geld uit.

Vrije keuze bij een Kapitaal polis

Indien u een kapitaal polis heeft gesloten, dan wordt er een geld bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Met dit bedrag kan de uitvaart gefinancierd worden en kunnen de nabestaanden zelf kiezen welke uitvaartverzorger zij vragen. Sommige verzekeraars geven een korting als u kiest voor bepaalde uitvaartverzorgers.

Vrije keuze van een uitvaartverzorger
4.3 (86.67%) 6 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629