call 072 - 844 52 85

Verzekerd bedrag verhogen of tweede uitvaartverzekering afsluiten?

Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten en er achter komt dat het verzekerd bedrag niet meer toereikend is, bijvoorbeeld omdat uw wensen zijn veranderd of omdat de kosten van een uitvaart zijn gestegen, kunt u verschillende dingen doen.

Verzekerd bedrag verhogen
Ten eerste kunt u het verzekerd bedrag van uw huidige uitvaartverzekering verhogen. Let er op dat dit vaak niet kosteloos is. Vraag vooraf daarom na wat de kosten hiervan zijn en hoe veel de nieuwe premie zal bedragen.

Tweede uitvaartverzekering afsluiten
U kunt ook een tweede uitvaartverzekering afsluiten. Dit is soms goedkoper dan de extra kosten die u betaalt voor het verhogen van het verzekerd bedrag van uw huidige (eerste) uitvaartverzekering. Als u twee uitvaartverzekeringen heeft, dan zullen beide polissen uitgekeerd worden bij overlijden.

Als u kiest voor een tweede uitvaartverzekering, let er dan op dat u niet een tweede natura polis afsluit. Een natura polis dekt namelijk de kosten van de uitvaart en vergoed bijvoorbeeld de kosten van een kist. Als de kist eenmaal is vergoed door uw eerste verzekering, dan heeft u er niets aan dat uw tweede uitvaartverzekering dit ook dekt. Kies in dit geval voor een kapitaalverzekering. Deze verzekering keert een vooraf besproken bedrag uit bij uw overlijden. Dit bedrag kunnen de nabestaanden naar eigen keus besteden.

Zelf sparen
Heeft u al een uitvaartverzekering en wilt u uw polis niet aanpassen en ook geen tweede uitvaartverzekering afsluiten, dan kunt u er ook voor kiezen om zelf te sparen voor de extra kosten die u verwacht bij uw uitvaart.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629