call 072 - 844 52 85

Verstreken looptijd voor de uitvaartverzekering

De meeste uitvaartverzekeringen worden gekenmerkt door een bepaalde looptijd. Deze looptijd heeft niets te maken met het feit of een verzekeraar wel of niet uitkeert, maar de looptijd geeft aan tot wanneer er premie wordt betaald voor een uitvaartverzekering. Wat nu als de looptijd van uw uitvaartverzekering verstreken is? Dient u dan bepaalde stappen te ondernemen of gaat u zorgeloos de toekomst in?

Premievrije uitvaartverzekering

Als de looptijd van uw uitvaartverzekering is verstreken, dan betekent dit dat er voldoende geld is betaald om (een gedeelte van) uw uitvaart mee te bekostigen. Uw verzekering wordt dan automatisch premievrij gemaakt. Komt u voor het einde van de looptijd te overlijden? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Ook dan moet een verzekering tot uitkering van het verzekerd bedrag overgaan. Wat nu als het verzekerd bedrag niet voldoende is om de begrafenis kosten of crematie kosten van te betalen?

Een extra uitvaartverzekering afsluiten
Heeft u de keuze gemaakt voor een kapitaalverzekering? Dan betekent dit dat een verzekeraar een bepaald geldbedrag uitkeert als u komt te overlijden. Als u een wat uitgebreide uitvaart wenst, dan kunnen de kosten hiervan al snel oplopen tot een bedrag tussen de € 7.000,- en € 10.000,-. Het is daarom altijd verstandig om na te gaan of het verzekerd bedrag voldoende is om uw uitvaart mee te betalen. Is dit niet het geval? Dan kunt u uiteraard een extra uitvaartverzekering afsluiten.

Een uitvaartverzekering die aan uw wensen voldoet
Als u een extra uitvaartverzekering afsluit, wilt u vanzelfsprekend een verzekering die aan uw wensen voldoet. Het helpt om de verschillende verzekeringen en verzekeraars met elkaar te vergelijken. Bereken de maandelijkse premie met de looptijd van de uitvaartverzekeringen en ontdek waar u het goedkoopste uit bent. Uiteraard is het ook van belang dat u de voorwaarden van de diverse uitvaartverzekeraars goed doorneemt voordat u een keuze maakt.

Verstreken looptijd voor de uitvaartverzekering
4.2 (84%) 15 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629