call 072 - 844 52 85

Verschil tussen advies-en distributiekosten

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering krijg je te maken met advieskosten en distributiekosten. Veel mensen denken dat er weinig verschil zit tussen deze twee elementen, maar dit is onjuist. Om je niet in het ongewisse te laten, zetten wij het een en ander voor je op een rijtje.

Wat zijn advies- en distributiekosten van een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekeraar verdient niet alleen door het innen van verzekeringspremie. Distributiekosten zijn net zo goed een bron van inkomsten. Deze kosten worden in rekening gebracht bij het beoordelen en accepteren van een verzekeringsaanvraag. Bovendien wordt het geld gebruikt om bijvoorbeeld reclame mee te maken of om vertegenwoordigers van de uitvaartverzekeraars mee te betalen. Advieskosten worden in rekening gebracht bij uitbrengen van een advies. Dit zijn kosten die vaak bovenop de eerdergenoemde distributiekosten komen.

Hoe gaat de betaling?

Distributiekosten worden door verzekeraars vaak over een langere periode verspreid. Soms is deze periode 1 of 2 jaar, maar er zijn ook verzekeraars die de distributiekosten gedurende de looptijd van de polis in rekening brengen. Dit is dan bijvoorbeeld een bedrag van €1,- euro per maand. Advieskosten betaal je vaak in een keer.

Verschillen in advies- en distributiekosten

Er zitten soms grote verschillen in de kosten die je betaalt voor advies en distributie. Dit loopt dit verschil soms op tot maar liefst €80,- per uitvaartverzekeraar. Dit is zeker iets om rekening mee te houden als je nog geen uitvaartverzekering hebt afgesloten en op zoek bent naar een verzekering die aansluit op je wensen.

Vergelijk op advies- en distributiekosten
Het loont altijd om uitvaartverzekeraars naast elkaar te leggen als het gaat om advies- en distributiekosten. Bij de ene verzekeraar ben je namelijk veel duurder uit dan bij een andere partij. Bovendien moet je bij sommige verzekeraars de kosten direct betalen, terwijl andere verzekeraars deze kosten spreiden over een periode van 24 maanden. Kortom, voldoende factoren om rekening mee te houden in je zoektocht naar een passende uitvaartverzekering.

Verschil tussen advies-en distributiekosten
1 (20%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629