call 072 - 844 52 85

Verhuizen en uw uitvaartverzekering

Heeft u plannen om binnenkort te gaan verhuizen? Dan spreekt het voor zich dat er veel dingen zullen veranderen. Waarschijnlijk roept dat ook veel vragen op. Hoe zit het bijvoorbeeld met uw gas-, water-, energie-, internet- en telefoonrekeningen. Gelden uw huidige abonnementen ook voor uw nieuwe huis? Daarnaast heeft een verhuizing niet alleen invloed op deze zaken, maar kan het ook invloed hebben op de kosten van uw uitvaartverzekering.

Gevolgen van verhuizing op uw verzekering
Wellicht heeft u er helemaal niet bij stilgestaan dat een verhuizing gevolgen kan hebben op uw verzekering, maar dat kan het wel degelijk. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u een huis koopt, maar uw vorige huis nog niet verkocht is en u tijdelijk een inboedelverzekering nodig heeft op zowel uw nieuwe als oude adres. Maar niet alleen op dit soort verzekeringen kan een verhuizing van invloed zijn. Het kan ook gevolgen hebben op bijvoorbeeld uw autoverzekering. Misschien komt u wel in een wijk te wonen waar de cijfers van criminaliteit lager liggen of woont u dichter bij uw werk. Dit zijn factoren die uw verzekeraar met zich meeneemt wanneer hij uw premie berekent. Hierdoor kan een verhuizing er dus voor zorgen dat u meer of juist minder premie hoeft te betalen.

Gevolgen van verhuizing op uw uitvaartverzekering
Een verhuizing kan erg veel gevolgen hebben op uw verzekering. Is het wellicht mogelijk dat het ook gevolgen gaat hebben op uw uitvaartverzekering? Niet echt. U zult na een verhuizing niet meer of minder premie hoeven te betalen. Wel is het van belang dat u uw nieuwe adres zo snel mogelijk doorgeeft. Als er belangrijke post binnenkomt, wilt u immers wel dat het bij u op de deurmat terecht komt en niet op uw oude adres. Dit is ook erg verstandig met betrekking tot rekeningen die u via de post ontvangt. Als de rekeningen naar uw oude adres worden gestuurd, kan het zijn dat u extra aanmaningskosten kwijt zult zijn omdat men denkt dat u onder uw rekeningen probeert uit te komen. Geef daarom uw nieuwe adres zo snel mogelijk door om dat te voorkomen.

Verhuizen en uw uitvaartverzekering
4.5 (90%) 4 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629