call 072 - 844 52 85

Vergoedt een uitvaartverzekering in 2018 alle kosten?

In het verleden hebben je ouders of misschien jijzelf een uitvaartverzekering afgesloten. Wellicht denk je nu dat je de kosten voor een begrafenis of crematie prima hebt afgedekt, maar daar kun jij je flink in vergissen. Veel nabestaanden ontvangen een aanvullende nota van de uitvaartondernemer. Voorkom een financiële strop voor je nabestaanden en zorg dat je uitvaartverzekering up-to-date is. Dit doe je door je huidige uitvaartpolis door te nemen en zo nodig aan te passen.

Stijgende uitvaartkosten

Uitvaartkosten zijn de laatste jaren fors gestegen en dat is in de toekomst niet anders. Polissen die in het verleden zijn afgesloten, zijn allang niet meer kostendekkend voor een begrafenis of crematie. Daarmee is de kans groot dat een oorspronkelijke polis onvoldoende dekking biedt om jouw uitvaart te bekostigen. Daarom is de kans groot dat jouw uitvaartverzekering niet alle uitvaartkosten dekt.

Verschil in dekking

Bij uitvaartverzekeraars kies je veelal uit een natura- of kapitaalverzekering of een combinatie van beide dekkingen. Een naturapakket keert uit in diensten en een kapitaalverzekering in geld. Stel dat je in het verleden een bedrag hebt verzekerd van om en nabij de 5.000 euro, kan dit zomaar betekenen dat de dekking onvoldoende is en dat nabestaanden geconfronteerd worden met een aanvullende nota.

Licht je uitvaartverzekering door

Neem je huidige uitvaartpolis onder de loep en ga na of jouw uitvaartverzekering daadwerkelijk kostendekkend is. Verzeker een bedrag tussen de 8.000 en 10.000 euro, dan weet je zeker dat er voldoende geld aanwezig is om jouw begrafenis of crematie te betalen. Ben je onderverzekerd? Sluit dan een aanvullende uitvaartpolis af bij je huidige of een andere verzekeraar.

Indexatie en automatische verhoging

Wil je in de toekomst niet het risico lopen dat je onderverzekerd bent? Kies dan voor een uitvaartverzekering met indexatie. Bij andere verzekeraars is automatische verhoging eveneens een optie. Dit betekent dat om de 3 of 5 jaar het verzekerd bedrag wordt verhoogd met een bepaald percentage, zonder dat je opnieuw gezondheidsvragen hoeft in te vullen.

Kort samengevat: ga na of je voldoende bent verzekerd voor een begrafenis of crematie en kies voor een aanvullende polis. Gebruik de uitvaartwaardemeter om zeker te weten dat je voldoende extra kapitaal meeverzekerd.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629