call 072 - 844 52 85

Veel Nederlanders vergeten uitvaartverzekering

Bijna de helft van alle Nederlanders steekt zijn kop in het zand als het gaat om de uitvaartverzekering. Hoewel de meeste Nederlanders niet willen dat hun uitvaartnota wordt gepresenteerd aan nabestaanden, weet maar liefst de helft niet waarvoor ze precies verzekerd zijn. Dit zijn de belangrijkste opvallende resultaten door een onderzoek dat heeft plaatsgevonden in opdracht van uitvaartverzekeraar Monuta. Hoe komt het dat mensen hun kop in het zand steken en hoe kun jij voorkomen dat jouw polis niet up-to-date is?

Jonge mensen tasten in het duister

Vooral jongeren tussen de 18 en 25 jaar tasten in het duister als het gaat om de uitvaartverzekering. Hoewel driekwart van de Nederlanders is verzekerd voor de uitvaart, weten veel mensen niet dat je voor een uitvaart al snel een bedrag kwijt bent tussen de € 6.000,- en € 11.000,-. Alleen daarom al heeft het meerwaarde om je huidige dekking te controleren. Daarmee voorkom je dat je onvoldoende bent verzekerd voor het bekostigen van een uitvaart.Uitvaartverzekering voor jongeren

De uitvaartverzekering wordt onderschat

Mensen lijken eerder en gemakkelijker na te denken over een schadeverzekering zoals een inboedel- of opstalverzekering, dan dat er wordt gekeken naar de status van een uitvaartpolis. Bovendien denkt meer dan de helft van alle jonge mensen niet na over de financiële consequenties die een uitvaart met zich meebrengt. Jonge mensen zijn gemiddeld verzekerd voor een bedrag € 5.500,- en dit bedrag is vaak niet toereikend om een begrafenis of crematie van te betalen.

Verzeker je voldoende voor je uitvaart

Ben jij die Nederlander die nog steeds zijn kop in het zand steekt als het gaat om je uitvaartverzekering? Of ben je nog jong en is jouw verzekering niet voldoende voor het financieren van een uitvaart, maar ben je er niet zo mee bezig? Stop daarmee en maak slim gebruik van de tool op onze site om een verzekering af te sluiten of je huidige polis aan te vullen. Dit voorkomt allerlei nare financiële scenario’s in de toekomst.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629