call 072 - 844 52 85

Van uitvaartverzekeraar switchen, kan dat?

Niet tevreden over je huidige begrafenispolis en ben je elders goedkoper uit tegen betere voorwaarden? Dan kun je altijd besluiten over te stappen. Niet iedere verzekerde is echter op de hoogte hoe je dit het slimste aanpakt. Daarom geven wij je tips die je daarbij helpen. Het is namelijk belangrijk dat je content bent met je uitvaartverzekering.

Waarom stap je over?
Stel jezelf de vraag waarom je graag wilt switchen. Vind je de premie te hoog, is de dekking elders beter of zijn je uitvaartwensen veranderd? Soms is het mogelijk bij je huidige verzekeraar te blijven door een wijziging door te voeren op de bestaande polis. Dit scheelt jou veel administratie rompslomp en dat is ook zeker iets waard.

Premievrij of afkopen?
Als je besluit jezelf elders te verzekeren, dan heb je veelal de keuze uit twee opties: je huidige polis premievrij maken of afkopen. Bij het premievrij maken van een polis wordt er een bepaald verzekerd bedrag vastgezet. Meestal is dit de door jou betaalde premie aan de uitvaartverzekeraar. Dit gereserveerde bedrag wordt uitgekeerd bij jouw overlijden. Bij afkoop wordt het opgebouwde verzekerde bedrag nu al aan jou uitgekeerd.

Als je op dit moment geld nodig hebt, is direct uitkeren een overweging waard. In alle andere gevallen doe je er beter aan een polis premievrij te maken. Je hebt tenslotte al kapitaal opgebouwd en dus bespaar je premie op een eventuele nieuwe uitvaartverzekering.

Stop je polis
De huidige uitvaartverzekering is eenvoudig stop te zetten. Stuur je uitvaartverzekeraar schriftelijk een bericht. Dit kan per post, maar ook per e-mail. Bij het afkopen van een verzekering dien je vaak een handtekening te plaatsen. Zodra jouw verzoek binnen is, stopt een uitvaartverzekeraar je polis en ben je ook niet langer premie verschuldigd voor de verzekering.

Vind een polis die bij je past
Het is van groot belang dat je een verzekering kiest die goed aansluit op je wensen en budget. Vul daarom een uitvaartwaardemeter in en vergelijk de verschillende verzekeraars met elkaar op premie en voorwaarden. Daardoor is het risico kleiner dat je later ontevreden bent met je keuze. Hulp nodig? Lees ervaringen van andere overstappers of laat je adviseren door een onafhankelijke partij.

Van uitvaartverzekeraar switchen, kan dat?
5 (100%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629