call 072 - 844 52 85

Uw nabestaanden financieel onbezorgd achterlaten

Uw nabestaanden laat u het liefst financieel onbezorgd achter. Dit geldt niet alleen voor uw partner, maar zeker ook voor uw kinderen. De dood brengt allerlei nare gevolgen met zich mee, juist ook op financieel vlak. Daarom is het belangrijk dat u nadenkt over het moment dat u er niet meer bent. Heeft u dan alle maatregelen getroffen om uw nabestaanden financieel te ontlasten? Kunnen ze verder leven zoals ze dat altijd hebben gedaan of moeten ze meer dan ooit op de kleintjes letten?

Sluit een passende uitvaartverzekering

Een uitvaart brengt altijd kosten met zich mee. De kosten voor een begrafenis of crematie dekt u eenvoudig af met een passende uitvaartverzekering. Hoe jonger u begint met premie betalen, hoe voordeliger u uit bent. Zorg dat u een uitvaartverzekering met indexatie afsluit. Dit betekent dat uw uitvaartverzekering altijd up-to-date blijft, zelfs als ook de uitvaartkosten stijgen. Niet tevreden of onvoldoende verzekerd in uw huidige uitvaartpolis? Stap dan over naar een andere aanbieder en vergelijk eenvoudig diverse uitvaartverzekeraars via onze site.

De nabestaanden- of overlijdensrisicoverzekering

De uitvaartverzekering is specifiek voor het bekostigen van de uitvaart. Eventueel geld dat overblijft, kunnen nabestaanden gebruiken om andere nota’s te betalen of is eventueel vrij te besteden. Deelt u samen met uw partner de kosten voor onder meer hypotheek, huur of voedt u samen kinderen op? Dan is een nabestaandenverzekering of een overlijdensrisicoverzekering een verstandige keuze.

De nabestaandenverzekering sluit u af gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld 20 of 30 jaar. Komt u in deze periode te overlijden, dan keert de verzekering het verzekerd kapitaal uit aan de nabestaanden. Mocht u overlijden tijdens de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering, dan kunnen uw partner en kinderen gewoon blijven wonen waar ze nu wonen. Het kapitaal is uiteraard ook te gebruiken voor het financieren van een studie of de aankoop van een auto. Het is een vrij te besteden bedrag.

Wat gebeurt er bij financiële problemen?

Komt u te overlijden en heeft u niets geregeld? Dan is de kans groot dat u nabestaanden opzadelt met hoge kosten. Niet alleen de uitvaart moet worden bekostigd, vaak valt ook de helft van het inkomen weg. Daardoor is het voor nabestaanden niet altijd mogelijk om in het huis te blijven wonen. Dit wilt u ze natuurlijk niet aandoen. Zorg daarom dat uw financiële zaakjes op orde zijn en sluit de juiste kapitaalverzekeringen af, zowel voor uzelf als uw nabestaanden.

Uw nabestaanden financieel onbezorgd achterlaten
4.5 (90%) 8 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629