call 072 - 844 52 85

Wat doet een uitvaartverzorger?

Wanneer er sprake is van overlijden in uw familie of vriendenkring komt u in veel gevallen in contact met een uitvaartverzorger. De taken van een uitvaartverzorger zijn heel divers. Over het algemeen zorgt de uitvaartverzorger voor de organisatie van de uitvaart en alles wat daar bij komt komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van het lichaam van de overledene, het opvangen van de nabestaanden en het praktisch organiseren van de uitvaart zelf. Het is belangrijk dat een uitvaartverzorger alles tot in de puntjes regelt rondom een begrafenis of crematie zodat de nabestaanden zich hier niet mee bezig hoeven te houden. Zij willen zich immers concentreren op het afscheid nemen van hun dierbare.

Praktische organisatie
Bij het praktisch organiseren van een uitvaart komen behoorlijk wat aspecten kijken. Zo zullen alle formaliteiten goed geregeld moeten worden met nabestaanden en de contactpersoon van de familie. Ook moet er bijvoorbeeld vervoer geregeld worden, vaak inclusief chauffeurs die uiteraard ook nog de nodige instructies moeten krijgen. Er zijn daarnaast zaken die de familie zelf kan doen, maar die ze ook over kunnen laten aan de uitvaartverzorger. Dit zijn bijvoorbeeld het regelen van de liturgie in een eventuele dienst en het aangeven van het overlijden bij de burgerlijke stand van de gemeente. De uitvaartverzorger speelt een ondersteunende rol voor de familie en zorgt dat de uitvaart vlekkeloos verloopt.

Opvangen van nabestaanden
Het lichaam van de overledene dient uiteraard goed te worden verzorgd. Ook dit is een taak van de uitvaartverzorger. Zo dient het lichaam zo mooi mogelijk te worden gemaakt, voor de mensen die afscheid willen nemen van de overledene. Verder zal er in samenspraak met de familie bepaald worden waar het lichaam van de overledene zal komen te liggen. De uitvaartverzorger dient zich vooral bezig te houden met het opvangen van de familie en het respecteren van de wensen van de nabestaanden. Met dit in het achterhoofd kan een uitvaart op de juiste manier georganiseerd worden. Alle taken dienen op basis hiervan te worden uitgevoerd.

Wat doet een uitvaartverzorger?
5 (100%) 2 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629