call 072 - 844 52 85

Heeft een uitvaartverzekering een voorlopige dekking?

De meeste schadeverzekeringen kennen een voorlopige dekking. Dankzij een voorlopige dekking bij onder meer een autoverzekering is het mogelijk om onbezorgd de weg op te gaan. Stel dat je een ongeluk veroorzaakt, dan is een verzekeraar verplicht om een eventueel schadebedrag aan jou uit te keren. Bij uitvaartverzekeringen werkt dit anders. Hoe zit dat precies en waarom is er soms sprake van een wachttermijn?

Geen voorlopige dekking bij een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering kent geen voorlopige dekking. Veelal gaat de dekking in zodra je de polis thuis hebt ontvangen of als de aanvraag is geaccepteerd door een verzekeraar. Voor jou betekent dit dat je na het aanvragen niet direct aanspraak kunt maken op de verzekering. Mocht je overlijden tussen de periode van aanvragen en de polis ontvangen of het akkoord van een uitvaartverzekeraar, dan ontvang je meestal geen of een geringe uitkering.

Uitvaartverzekering met wachttijd

Het is zelfs zo dat veel uitvaartverzekeringen worden gekenmerkt door een wachttermijn. Dit varieert van een enkele maand tot bijvoorbeeld een half jaar. Hiermee proberen verzekeraars te voorkomen dat mensen te laat een uitvaartverzekering afsluiten. Hiervan is sprake als mensen weten dat ze over een tijdje gaan overlijden of met het idee rondlopen om een eind aan hun leven te maken, maar toch nog een uitvaartverzekering willen afsluiten.

Sluit tijdig een uitvaartverzekering af

Juist vanwege een eventuele wachttermijn is het verstandig om tijdig een uitvaartverzekering af te sluiten. Let bij het vergelijken op of een verzekering wordt gekenmerkt door een wachttermijn of dat de dekking direct ingaat. Dit verschilt per verzekeraar of verzekering en is dus zeker iets om rekening mee te houden. Laat je goed informeren door een financieel adviseur of lees zelf zorgvuldig alle polisvoorwaarden door. Daarmee voorkom je financiële zorgen voor zowel jezelf als je directe nabestaanden.

Heeft een uitvaartverzekering een voorlopige dekking?
4.3 (86.67%) 6 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629