call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering voor ouderen

Vroeger was het afsluiten van een uitvaartverzekering niet zo vanzelfsprekend als vandaag de dag. Veel mensen van 65 jaar of ouder hebben geen lopende uitvaartverzekering, maar wel geld apart gezet of gespaard voor hun uitvaart. Toch heeft niet iedereen voldoende spaargeld op zijn of haar spaarrekening om een uitvaart te kunnen bekostigen. In zo’n geval is het verstandig om alsnog een verzekering af te sluiten. Is dit eigenlijk nog mogelijk vanaf 65 jaar en zo ja, met welke richtlijnen krijgt u te maken?

Met een uitvaartverzekering dekt u bepaalde financiële risico’s af, maar een verzekeraar kijkt hierin altijd naar uw leeftijd. Niet elke verzekeraar biedt daarom de mogelijkheid om een uitvaartverzekering op latere leeftijd af te sluiten. Als 65-plusser loopt u namelijk een groter risico om op korte termijn te overlijden, dan iemand die 20 jaar is en aanklopt voor een uitvaartpolis. Vandaar dat de meeste verzekeraars richtlijnen hebben opgesteld voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Soms betekent dit een toeslag op de verzekeringspremie of dat u moet aankloppen bij een andere verzekeraar.

Wat is de leeftijdsgrens voor een uitvaartverzekering?

De meeste verzekeraars hanteren een leeftijd tot 75 jaar voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Daarna wordt het wat lastiger om een verzekering te regelen.

VerzekeraarLeeftijdsgrensExtra informatie
YardenTot 75 jaarHet is bij Yarden via internet niet mogelijk om een uitvaartpolis af te sluiten voor personen boven 74 jaar. In sommige gevallen maakt Yarden een uitzondering, maar hiervoor kunt u het beste telefonisch contact opnemen met Yarden via 0800-1292
DelaTot 75 jaarWanneer u 75 jaar of ouder bent kunt u nog wel kiezen voor een DELA uitvaartkoopsompolis of depositofonds.
MonutaTot 75 jaarn.v.t.
ArdantaTot 75 jaarVia de website van Ardanta is het niet mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten als u 75 jaar of ouder bent. Telefonisch is het in sommige gevallen wel mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen via 053 488 11 00
NuvemaTot 75 jaarWel kunt u nog een uitvaartdeposito afsluiten

De gezondheidsverklaring

Bij het aanvragen van een uitvaartverzekering moet u bij een verzekeraar bijna altijd een gezondheidsverklaring invullen. Hierbij moet u enkele vragen over uw gezondheid beantwoorden. Als u kampt met diverse gezondheidsklachten betaalt u veelal wat meer premie, dan iemand dit fit en vitaal is. Verder speelt ook leeftijd een belangrijke rol. Iemand van 65 jaar betaalt minder premie dan iemand van 72 jaar. Dit zijn zaken om rekening mee te houden in uw zoektocht naar een uitvaartpolis voor een 65-plusser.

Andere mogelijkheden

Als een uitvaartverzekering afsluiten niet meer mogelijk is, zijn er altijd nog een aantal andere mogelijkheden. Het is namelijk wel mogelijk om een uitvaartdeposito af te sluiten. U stort eenmalig of periodiek een bepaald geldbedrag in een polis en u ontvangt een stukje rente over dit bedrag. Bij jouw overlijden wordt vervolgens het opgebouwde kapitaal uitgekeerd.

Verder is het uiteraard ook mogelijk om zelf te sparen voor uw uitvaart. Een crematie kost gemiddeld tussen de 4.000 en 7.000 euro. Bij een begrafenis liggen de kosten een stuk hoger en is dit gemiddeld tussen de 7.000 en de 10.000 euro.

Bereken de kosten van uw uitvaart

Wilt u weten of er voldoende spaargeld aanwezig is voor een begrafenis of crematie? Bereken de kosten van uw uitvaart via onze website. In een enkele oogopslag ziet u direct wat u tekort komt en of u wellicht een bepaald kapitaal moet meeverzekeren voor het bekostigen van uw uitvaart. Informatie inwinnen bij een financieel adviseur kan natuurlijk ook.

Vind hier meer informatie over het afsluiten van een uitvaartverzekering op hoge leeftijd.

Deze pagina is voor het laatst geactualiseerd op 27-03-2019

Uitvaartverzekering voor ouderen
4.5 (89.23%) 39 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629