Uitvaartverzekering Onafhankelijk informatie centrum

Uitvaartverzekering voor ouderen

Vroeger was het afsluiten van een uitvaartverzekering niet zo vanzelfsprekend als vandaag de dag. Veel mensen van 65 jaar of ouder hebben geen lopende uitvaartverzekering, maar wel geld apart gezet of gespaard voor hun uitvaart. Toch heeft niet iedereen voldoende spaargeld op zijn of haar spaarrekening om een uitvaart te kunnen bekostigen. In zo’n geval is het verstandig om alsnog een verzekering af te sluiten. Is dit eigenlijk nog mogelijk vanaf 65 jaar en zo ja, met welke richtlijnen krijg je te maken?

Met een uitvaartverzekering dek je bepaalde financiële risico’s af, maar een verzekeraar kijkt hierin altijd naar je leeftijd. Niet elke verzekeraar biedt daarom de mogelijkheid om een uitvaartverzekering af te sluiten. Als 65-plusser loop je namelijk een groter risico om op korte termijn te overlijden, dan iemand die 20 jaar is en aanklopt voor een uitvaartpolis. Vandaar dat de meeste verzekeraars richtlijnen hebben opgesteld voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Soms betekent dit een toeslag op de verzekeringspremie of dat je moet aankloppen bij een andere verzekeraar.

Wat is de leeftijdsgrens voor een uitvaartverzekering?

De meeste verzekeraars hanteren een leeftijd tot 70 jaar voor het afsluiten van een Uitvaartverzekering voor ouderenuitvaartverzekering. Daarna wordt het wat lastiger om een verzekering te regelen. Wel is het een optie om een uitvaartdeposito te sluiten. Je stort eenmalig of periodiek een bepaald geldbedrag in een polis en je ontvangt een stukje rente over dit bedrag. Bij jouw overlijden wordt vervolgens het opgebouwde kapitaal uitgekeerd.

De gezondheidsverklaring

Bij het aanvragen van een uitvaartverzekering moet je bij een verzekeraar bijna altijd een gezondheidsverklaring invullen. Hierbij moet je enkele vragen over je gezondheid beantwoorden. Als je kampt met diverse gezondheidsklachten betaal je veelal wat meer premie, dan iemand dit fit en vitaal is. Verder speelt ook leeftijd een belangrijke rol. Iemand van 65 jaar betaalt minder premie dan iemand van 72 jaar. Zaken om rekening mee te houden in je zoektocht naar een uitvaartpolis voor een 65-plusser.

Bereken de kosten van je uitvaart

Wil je weten of er voldoende spaargeld aanwezig is voor een begrafenis of crematie? Bereken de kosten van je uitvaart via een vergelijkingswebsite of de website van uitvaartverzekeraars. In een enkele oogopslag zie je direct wat je tekort komt en of je wellicht een bepaald kapitaal moet meeverzekeren voor het bekostigen van je uitvaart. Informatie inwinnen bij een financieel adviseur kan natuurlijk ook.

Uitvaartverzekering voor ouderen
4.2 (83.64%) 11 votes