call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering voor ondernemers

Zzp’ers kennen als geen ander het klappen van de zweep. Zij hebben een risico genomen door voor zichzelf te beginnen, zonder te weten of dit daadwerkelijk rendement oplevert. Dit risico is absoluut prijzenswaardig, want dromen worden hiermee gerealiseerd. Zodra er geld binnenstroomt, is het voor ondernemers belangrijk hier slim mee om te gaan. In de toekomst kan het tenslotte zomaar minder gaan. Juist daarom is het voor zzp’ers belangrijk geld te sparen voor een uitvaart of een uitvaartverzekering af te sluiten.

Recent gestart als zzp’er en nog geen uitvaartpolis? In dit blogartikel geven we je een aantal praktische tips en handvatten.

Uitvaartverzekering niet verplicht, wel handig
Een uitvaartverzekering is voor niemand verplicht, ook niet voor een zelfstandig ondernemer. Dat neemt echter niet weg dat het belangrijk is hier goed over na te denken. Als ondernemer loop je namelijk diverse risico’s en de kosten voor een crematie en begrafenis rijzen tegenwoordig de pan uit. Gelukkig zijn uitvaartkosten een risico die je gemakkelijk kunt afdekken met een passende uitvaartverzekering.

Het belang van een uitvaartverzekering voor een zzp’er
De premie van een uitvaartpolis is flink lager dan die van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Voor slechts enkele euro’s per maand sluit je al een uitvaartverzekering af. Hoewel je zeker als startende ondernemer niet onnodig hoge kosten maakt, kun je op de kosten voor een uitvaartverzekering maar beter niet besparen. Je wilt nabestaanden namelijk niet opzadelen met grote schulden en een uitvaart is nu eenmaal prijzig. Bij een plotseling overlijden komt een goede uitvaartverzekering goed van pas.

Het nadeel van zelf geld apart zetten voor je begrafenis of crematie
Je kunt er voor kiezen om zelf geld te sparen voor een uitvaart, maar er is altijd een risico aanwezig dat je het spaargeld gebruikt voor andere doeleinden. Stel dat de zaken wat minder gaan, dan ben je al snel geneigd het spaarpotje voor je uitvaart te gebruiken voor het betalen van onder andere je vaste lasten. Daar ga je ongetwijfeld mee de mist in. Het is beter om een uitvaartpolis af te sluiten en de premie per jaar te betalen. Je hebt er dan het gehele jaar geen omkijken naar en je bent ook nog eens goed verzekerd.

Vergelijk en sluit online je verzekering
Nog geen uitvaartverzekering? Start direct met het vergelijken van de verschillende verzekeraars en polissen en kies voor een passende verzekering. Er is keuze genoeg uit diverse uitvaartpakketten. Daarmee dek je een risico af waarmee je een ander zeker niet wilt belasten.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629