call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering voor meerdere personen afsluiten, kan dat?

De polis van een uitvaartverzekering wordt standaard aangeboden voor één persoon, maar dit betekent niet dat het niet mogelijk is om een uitvaartverzekering voor meerdere personen af te sluiten. Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten voor u en uw partner, dan is dit bij de meeste aanbieders van deze verzekering gewoon mogelijk. Meer over het afsluiten van een uitvaartverzekering voor meerdere personen, leest u op deze pagina.

Een uitvaartverzekering voor meerdere personen: check uw voorwaarden

Heeft u al een uitvaartverzekering voor uzelf afgesloten en wilt u dat uw kinderen en/of partner ook verzekerd zijn? Dan raden wij u aan om de voorwaarden van uw verzekering te controleren. De meeste uitvaartverzekeringen bieden standaard ook dekking voor uw kind of kinderen, maar dit is niet altijd het geval. Door de voorwaarden van uw verzekering te controleren, komt u er vanzelf achter of uw kinderen bij uw verzekering automatisch zijn meeverzekerd.

Wilt u uw partner meeverzekeren in uw uitvaartverzekering, dan controleert u in de voorwaarden van uw huidige verzekering of dit mogelijk is. Heeft u nog geen uitvaartverzekering, dan kiest u een verzekering die het mogelijk maakt om uw kinderen en/of partner mee te verzekeren.

Meerdere personen verzekeren: denk aan de eisen van uw uitvaart
Heeft u een uitvaartverzekering voor meerdere personen afgesloten, dan is het belangrijk om de individuele eisen van alle personen onder de verzekering door te geven aan de verzekeringsmaatschappij. Heeft u bijvoorbeeld een uitvaartverzekering met uw partner, maar heeft uw partner hele andere wensen voor zijn of haar uitvaart? Dan moet u deze wensen duidelijk splitsen. U geeft hierbij aan wat uw wensen zijn en uw partner geeft aan wat zijn of haar wensen zijn voor de uitvaart. Is dit duidelijk bij de verzekeringsmaatschappij, dan kan er niets meer fout gaan.

De kosten van een uitvaartverzekering voor meerdere personen
Heeft u een uitvaartverzekering voor meerdere personen, dan moet u er rekening mee houden dat de premie van uw verzekering wat hoger wordt. Kinderen worden doorgaans gratis meeverzekerd onder de uitvaartverzekering, maar uw partner moet wel extra premie betalen voor de uitvaartverzekering.

Hoeveel de huidige premie van uw uitvaartverzekering zal stijgen, is afhankelijk van de verzekering die u voor uw partner afsluit. De kosten van de uitvaartverzekering worden gebaseerd op de wensen die u doorgeeft met betrekking tot uw uitvaart en de uitvaart van uw partner. Zo kan het zomaar voorkomen dat de premie van uw partner wat hoger is dan uw premie, simpelweg omdat zijn of haar uitvaartwensen wat duurder zijn dan uw uitvaartwensen. U kunt de totale kosten van uw uitvaartverzekering doorgaans eenvoudig achterhalen met een online tool voor het berekenen van de verzekeringskosten. De meeste verzekeraars hebben deze tool op hun website staan, zodat u eenvoudig uw nieuwe premie kunt berekenen.

Om te achterhalen of u uw kinderen gratis kunt meeverzekeren, raden wij u aan om uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Uitvaartverzekering voor meerdere personen afsluiten, kan dat?
4.3 (85%) 4 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629