call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering premie betalen

Als verzekerde zijn er verschillende mogelijkheden om de premie te betalen van je uitvaartverzekering. Het is hoofdzakelijk aan jou welke vorm van betalen je voorkeur heeft. Bij een uitvaartverzekering is het belangrijk dat de premie op tijd betaalt wordt. Daarmee voorkom je dat je uitvaartverzekering stopgezet wordt. Uitvaartverzekeraars sturen uiteraard eerst een betalingsherinnering, maar wanneer die ook niet betaald wordt kunnen ze de uitvaartverzekering stopzetten.

Om je keuze te vergemakkelijken, zetten wij de opties voor je op een rij:

Automatische incasso

Met een automatische incasso voorkom je dat je een betaling mist. De verzekeringspremie wordt dankzij een machtiging automatisch van je rekening afgeschreven. Uiteraard dient er wel voldoende saldo op je rekening te staan. Veelal bedraagt de premie slechts een paar euro per maand, dus loont het om een machtiging af te geven aan je verzekeraar om de premie te incasseren.

Stel dat je een machtiging hebt afgegeven, maar je rekeningnummer wijzigt, dat je dit spoedig doorgeeft aan je uitvaartverzekeraar. Daarmee voorkom je dat een uitvaartverzekering premievrij wordt gemaakt.

Handmatige overboeking

Houd je liever controle over de premiebetaling aan je verzekeraar? Een handmatige overboeking is eveneens een optie. Je betaalt de verzekeringspremie aan de hand van een nota die je per post of e-mail krijgt toegestuurd. Daarmee houd je de controle over je financiën en hoef je niet bang te zijn dat er onvoldoende saldo op je rekening staat, waardoor een verzekeraar niet kan incasseren.

Houd er rekening mee dat een maandelijkse overboeking niet altijd mogelijk is. Bij een handmatige betaling heb je veelal de keuze uit een kwartaal- halfjaar- of jaarbetaling.

Betaal op tijd

Wat voor soort betalingsvorm je ook kiest, zorg dat je de premie altijd op tijd betaalt. Daarmee voorkom je dat je polis wordt stopgezet of premievrij gemaakt. Houd daarom goed bij wat je al hebt betaald en welke bedragen er nog openstaan. Je hebt dan een verzekering die gewoon blijft lopen waardoor je passend verzekerd bent.

Overleg over de betalingsvorm met je uitvaartverzekeraar is natuurlijk altijd mogelijk. Kortom, kies voor een uitvaartverzekering en betalingsvorm die bij je past. Je beleeft er dan het meeste plezier aan.

Uitvaartverzekering premie betalen
4.5 (90%) 2 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629