call 072 - 844 52 85

Polisblad van een verzekering voor je uitvaart

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering krijg je altijd een polisblad toegestuurd. Dit kan zowel een fysiek document zijn als een digitale bijlage in je e-mail. Wat is een polisblad nu eigenlijk en welke onderdelen staan erop vermeld? We vertellen je er graag meer over.

Wat is een polisblad?

Een polisblad van je uitvaartverzekering is een schriftelijk bewijs van de overeenkomst die er is tussen jou en je uitvaartverzekeraar. Dit betekent dat jij met je verzekeraar bepaalde afspraken hebt gemaakt en deze afspraken staan duidelijk vermeld op het desbetreffende polisblad.

Wat staat erop vermeld?

Leuk zo’n polisblad, maar wat kun je erop terugvinden? Welke gegevens mogen er absoluut niet op ontbreken?

1. Naam en adres van de verzekeraar
Stel dat je een verzekering hebt afgesloten bij Ardanta of Monuta, dan zie je dit terug op het polisblad. Heb je de verzekering geadministreerd via een assurantietussenpersoon? Vrijwel altijd vind je dit ook terug op het polisblad.

2. Gegevens verzekeringnemer + verzekerde
Dit zijn jouw geboortedatum, je naam en adresgegevens. Ben jij de verzekerde en zijn je ouders de verzekeringnemer? Dan is dit eveneens terug te zien op de polis.

3. Polisnummer
Elke polis krijgt een polisnummer toegekend. Hoe dit nummer eruit ziet, verschilt per verzekeraar.

4. Het soort uitvaartverzekering
Je hebt de keuze uit diverse soorten verzekeringen. Hoofdzakelijk zijn ze onder te verdelen in een natura- of kapitaalverzekering of een combinatie van deze twee.

5. Het verzekerde bedrag
Bij een kapitaalverzekering staat het verzekerde bedrag vermeld en bij een naturaverzekering zie je voor welke diensten je bent verzekerd.

6. De premie
Niet geheel onbelangrijk is de premie die je periodiek betaalt aan je verzekeraar.

7. Ingangsdatum en eventuele einddatum
Elke uitvaartpolis heeft een ingangsdatum, maar niet altijd een einddatum. De einddatum zie je terug op de polis met een duur van 10, 20 of 30 jaar. Bij een levenslange premieduur is de einddatum niet bekend.

8. Begunstigde
Als er sprake is van een standaard begunstiging, dan wordt er een uitkering gedaan aan jouw partner, kinderen of ouders. Je kunt ook zelf iemand aanwijzen aan wie het geld wordt uitgekeerd bij jouw overlijden.

Vind je dat er onduidelijkheden zijn op jouw uitvaartpolis of wil je graag meer weten? Neem gerust contact op met je uitvaartverzekeraar. Bij ontevredenheid kan je natuurlijk altijd overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar.

Polisblad van een verzekering voor je uitvaart
5 (100%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629