call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering op basis van dienstenpakket

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je de keuze uit een kapitaalverzekering of een dienstenpakket. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten uitvaartpolissen? Een kapitaalverzekering keert bij jouw overlijden een vooraf te bepalen verzekerd geldbedrag uit. Een dienstenpakket is een verzekering die uitkeert in diensten. In dit blogartikel bekijken we de laatste optie: het dienstenpakket. Wat zijn de voordelen van een dienstenpakket afsluiten?

Nabestaanden hoeven weinig zelf te regelen
Het belangrijkste voordeel van een dienstenpakket is dat nabestaanden weinig zelf hoeven te regelen. De diensten die op een uitvaart van toepassing zijn, worden vastgelegd in de uitvaartpolis. Veelal heb je de keuze uit een basispakket, maar je kunt deze conform je eigen wensen uitbreiden en aanvullen.

Een stukje kapitaal meeverzekeren
Het is niet altijd mogelijk om alles in een dienstenpakket te stoppen bij het regelen van een uitvaart. Hier kun je rekening mee houden door alsnog een stukje kapitaal mee te verzekeren. Dit is niet onverstandig, want als je meer wensen hebt dan is vastgelegd in de uitvaartpolis komen er extra kosten om de hoek kijken.

Geld wordt besteed aan de uitvaart
Bij de keuze voor een dienstenpakket heb je altijd de garantie dat het geld wordt besteed aan een uitvaart. Bij een kapitaalverzekering wil er nog weleens een bepaald geldbedrag overschieten. Dit wordt meestal verdeeld onder de erven en/of nabestaanden. Hier heb je bij een dienstenpakket geen last van. Bovendien vindt de financiële afwikkeling veelal plaats bij een uitvaartondernemer in jouw regio.

Is een dienstenpakket iets voor jou?
Kies je voor een dienstenpakket bij je keuze voor een uitvaartpolis? Zorg altijd dat je duidelijk weet wat je wensen zijn. Er zitten namelijk flinke verschillen tussen de aanbieders van uitvaartverzekeringen. Bovendien kun je niet bij elke verzekeraar een stukje kapitaal meeverzekeren. Als dit wel jouw wens is, kun je misschien beter overstappen naar een andere verzekeraar of een complete kapitaalverzekering afsluiten.

Uitvaartverzekering op basis van dienstenpakket
4.3 (86.67%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629