call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering met werelddekking

Dat u een keer overlijdt is zeker, maar waar u overlijdt niet. Wat nou als u overlijdt terwijl u in het buitenland bent, hoe komt uw lichaam dan in Nederland en is dit gedekt op uw uitvaartverzekering?

Overlijden in het buitenland en uitvaart in Nederland
Als u in het buitenland overlijdt en uw uitvaart graag in Nederland wilt houden, dan zal uw lichaam naar Nederland moeten worden gebracht. Dit heet repatriëring. Als u een werelddekking afsluit op uw verzekering, dan is het mogelijk om ook de transport mee te verzekeren. Een aantal verzekeraars noemt dit geen werelddekking, maar repatriëring.

Ik ben naar het buitenland verhuisd
Als u naar het buitenland bent verhuisd, dan is het verstandig om bij uw uitvaartverzekeraar na te vragen of u nog steeds bent verzekerd. Bij een aantal verzekeraars kunt u hierover onderhandelen en worden bijvoorbeeld een aantal voorwaarden en/of de premie aangepast. Andere verzekeraars bieden helemaal geen dekking, dan is het verstandig om in het land waar u woont een uitvaartverzekering af te sluiten. Vraag dit dus altijd even na.

Ik ben op vakantie in het buitenland
Indien u op vakantie bent en overlijdt, dan gelden er andere regels. Als u een werelddekking heeft afgesloten, dan zal uw verzekeraar ervoor zorgen dat uw lichaam naar Nederland wordt gerepatrieerd. Hiervoor gelden een aantal regels waardoor het fijn is dat zij dit voor u regelen. In dit artikel leest u meer over repatriëring en uw uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering met werelddekking
4.7 (93.33%) 6 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629