call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering en de looptijd

Heb je een uitvaartverzekering afgesloten met een premiebetaling van 20 of 30 jaar? Dan stopt de premiebetaling na deze periode en hoef je niet langer geld af te dragen aan de desbetreffende verzekeringsmaatschappij. Hoe zit dat eigenlijk met de dekking van je uitvaartverzekering als je stopt met premie betalen en wat gebeurt er als je zelf stopt met het betalen van de verschuldigde premie?

Looptijd uitvaartverzekering

Na het afsluiten van een uitvaartpolis betaal je meestal gedurende een periode van 20 of 30 jaar periodiek premie aan een verzekeraar. Dat betekent niet dat je niet langer dekking hebt als deze periode is afgelopen. Het zegt alleen dat er voldoende premie is betaald om de kosten voor jouw uitvaart te dekken. Je weet dus vooraf wanneer je klaar bent met premie betalen aan je verzekeraar.

Tussentijds overlijden

Overlijd je in de periode dat je premie betaalt voor je uitvaartpolis? Dan vindt er uiteraard gewoon een uitkering plaats en hoeven je nabestaanden niet op te draaien voor de gemaakte begrafenis- of crematiekosten. Uiteraard is het wel belangrijk dat je altijd netjes je premie betaalt en niet het risico loopt dat je verzekering wordt stopgezet.

Wanbetaler

De premiebetaling van een uitvaartverzekering wordt niet alleen stopgezet na het aflopen van de premieduur. Als je tussentijds stopt met premie betalen voor je verzekering terwijl daar geen reden voor is, kan een verzekeraar je verzekering stoppen en sta je te boek als wanbetaler. Jouw polis wordt dan premievrij gemaakt en het risico is groot dat er bij je overlijden geen of een beperkte uitkering plaatsvindt.

Zorg er dus voor dat je zelf premie blijft betalen gedurende de periode dat de verzekering loopt of stap over naar een andere verzekeraar. Dit is zeker aan te raden als je niet langer tevreden bent over de huidige uitvaartpolis.

Uitvaartverzekering en de looptijd
4.7 (94.29%) 14 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629