call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering in diensten

Het vinden van een uitvaartverzekering die goed aansluit op je wensen is belangrijk. Dit geeft niet alleen jezelf een prettig gevoel, maar voorkomt ook eventuele problemen bij jouw overlijden. Als consument heb je de keuze uit een uitvaartverzekering in geld of een dienstenpakket. Over deze laatste vorm gaat dit blogartikel. Wat zijn de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering in diensten? Een uitvaartverzekering in diensten wordt ook wel een naturapakket genoemd. Daarmee verzeker jij jezelf van diensten en/of producten die van toepassing zijn bij jouw overlijden. Een pakket bestaat bijvoorbeeld uit een kist, een boeket, een bepaald aantal rouwkaarten en de keuze voor een uitvaartondernemer. Je hebt de keuze uit eenvoudige pakketten, maar er zijn ook luxe varianten af te sluiten. De keuze hiervoor is aan jou.

De voordelen van een dienstenpakket

Een naturapolis levert jou als verzekerde diverse voordelen op. Zo hoeven nabestaanden niet na te denken over je begrafenis of crematie, maar is duidelijk wat er is meeverzekerd op de polis. Daarmee kunnen ze zich volledig richten op het rouwproces. Stel dat nabestaanden eventuele extra’s willen tijdens jouw uitvaart, dan kun je een stukje kapitaal meeverzekeren op de uitvaartverzekering. Dit geldbedrag is namelijk vrij te besteden.

De nadelen van een uitvaartverzekering in diensten

Hoewel het een prettig idee is dat nabestaanden zich niet druk hoeven te maken om jouw uitvaart, brengt het soms ook nadelen met zich mee. Zo zijn ze veelal gebonden aan een bepaalde uitvaartondernemer. Bovendien sluiten de standaarden misschien niet altijd aan op jouw wensen. Wat dat betreft is het soms beter om te kiezen voor een kapitaalverzekering.

Wat past bij jou?

Natuurlijk wil jij je nabestaanden niet confronteren met lastige vraagstukken bij jouw overlijden. Zorg daarom voor een uitvaartpakket dat perfect aansluit op je wensen. Daarmee voorkom je onnodige (financiële) conflicten en geef jij jezelf bovendien een waardig afscheid. Er is altijd volop keuze uit diverse uitvaartverzekeringen.

Uitvaartverzekering in diensten
4 (80%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629