call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering in 2018 en indexatie

Bij het afsluiten van een uitvaartpolis in 2018 krijg je vaak de vraag of je indexatie wilt meeverzekeren. Mensen kiezen vaak onbewust ‘ja’ of ‘nee’, niet wetend waarom ze die keuze eigenlijk maken. Daarom leggen we in dit blogartikel het begrip indexatie aan je uit. Dit helpt jou om een goede keuze te maken omtrent indexatie en jouw uitvaartverzekering.

Stijgende prijzen

Indexatie gaat over prijsstijgingen. Het leven wordt bijna ieder jaar duurder. Dit betekent tegelijkertijd dat de kosten van een uitvaart ook stijgen. Op dit moment verzeker jij wellicht een kapitaal van € 7.500,-, maar in dit toekomst is dit misschien niet voldoende om jouw begrafenis of crematie mee te bekostigen. Indexatie speelt op eventuele prijsstijgingen in en dit zie je terug in je uitvaartpolis.

Wat betekent indexatie op jouw uitvaartverzekering?

Prijsstijgingen in de toekomst worden meegenomen in de verzekeringspremie en het verzekerde kapitaal als je ervoor kiest om indexatie mee te verzekeren. Dit betekent tegelijkertijd dat je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken, want financiële risico’s heb je hiermee netjes afgedekt. Let op: indexatie is alleen mee te verzekeren op een kapitaalverzekering. Bij een naturapolis krijg je te maken met inflatie.

Indexatie en je verzekeringspremie

Als je ervoor kiest om indexatie mee te verzekeren, dan zie je dit ook terug in je verzekeringspremie. Je premie wordt namelijk elk jaar iets duurder. De hoogte van de premie is afhankelijk van het verzekerd bedrag. Uiteraard is het voor jou belangrijk om af en toe je wensen naast het verzekerd bedrag te leggen. Daarmee voorkom je dat je onvoldoende kapitaal verzekerd voor het financieren van je uitvaart.

Een leven lang goed verzekerd

Kort samengevat kun je zeggen dat uitvaartverzekering indexatie betekent dat je een leven lang goed bent verzekerd. Dit geeft rust, zowel nu als in de toekomst. Mocht je nog geen uitvaartpolis hebben afgesloten, dan kun je dit gemakkelijk doen via onze site. Wij bieden je een breed aanbod aan uitvaartverzekeraars met elk hun eigen unieke financiële producten. Er zit ongetwijfeld een polis tussen die jou aanspreekt en waarmee je prima uit de voeten kunt.

Uitvaartverzekering in 2018 en indexatie
4.6 (92%) 10 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2018
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar | KvKnr: 70310629