call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering en schulden

Er zijn diverse oorzaken waarom je te maken krijgt met schulden. Misschien ben je je baan verloren of onverwachts chronisch ziekgeraakt. Wat de reden ook is, schulden zijn niet fijn en bepalen grotendeels hoe jij je leven vormgeeft. Ze beïnvloeden veelal het bestaan van elke dag. Hoe zit dat eigenlijk met schulden, een uitvaartverzekering en jouw uitvaart? In dit blogartikel gaan we hier dieper op in. Nabestaanden kunnen de aansprakelijkheid voor de begrafenis op zich nemen en schulden weigeren, mits je een uitvaartverzekering hebt lopen. Dit betekent dat zij er vanaf kunnen zien om jouw schulden te betalen. Een interessante optie als je altijd netjes de premie hebt betaald voor je uitvaartverzekering, ondanks de lopende schulden. Alleen daarom al loont het met een budgetcoach of schuldhulpverlener aan de slag te gaan om een uitvaartpolis af te sluiten.

Schulden en geen uitvaartverzekering

Heb je grote schulden en geen lopende uitvaartverzekering? Dan kan de situatie zich voordoen dat nabestaanden niet willen opdraaien voor de begrafenis– of crematiekosten. In zo’n situatie zal de gemeente de uitvaart verzorgen en de kosten betalen. Wel betreft dit een sobere uitvaart en is het niet mogelijk om wensen kenbaar te maken of te realiseren.

Ga in gesprek

Schulden? Ga altijd in gesprek met een schuldhulpverlener of budgetcoach. Ga niet achterover leunen en denken dat het allemaal vanzelf goed komt. Bij schulden is het belangrijk om zelf in actie te komen. Alleen dan lukt het om positieve resultaten te bereiken. Dit geldt ook zeker voor een uitvaartverzekering.

Neem in je gesprek daarom altijd de behoefte mee voor een uitvaartpolis. Daarmee zadel jij je nabestaanden niet op met onverwacht hoge kosten. Bovendien is het daardoor toch mogelijk een uitvaart te realiseren waar je zelf ook invloed op hebt kunnen uitoefenen.

Uitvaartverzekering en schulden
4.7 (93.33%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629