call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering en andere levensverzekeringen

Als consument heb je de keuze uit verschillende verzekeringen die uitkeren bij overlijden of leven. Dit worden ook wel levensverzekeringen genoemd. Er zit wel verschil tussen de verschillende soorten levensverzekeringen, dus maken we voor jou een duidelijk overzicht. Je weet dan exact voor welke situatie een bepaalde levensverzekering is bedoeld.

Uitvaartverzekering
Voor het bekostigen van een begrafenis of crematie is er de uitvaartverzekering. Deze verzekering is specifiek bedoeld voor het betalen van jouw uitvaart. Je kiest voor een natura- of dienstenpakket of een combinatie van beide opties. De verzekering is eenvoudig online af te sluiten, maar vergelijk wel eerst de verschillende aanbieders voor het maken van een verstandige keuze.

Overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering sluit je vaak af bij het financieren van een woning. Toch kun je deze verzekering ook los afsluiten. Mocht je voor de einddatum van deze verzekering overlijden, dan keert de verzekeraar een bepaald bedrag uit. Met dit geld kunnen jouw partner en kinderen bijvoorbeeld thuis blijven wonen als er een gedeelte van het inkomen wegvalt.

Beleggingsverzekering
Kapitaal opbouwen voor een uitvaart is ook mogelijk met bijvoorbeeld een beleggingsverzekering. Geld sparen via een uitvaartverzekering of gewoon met een spaarrekening is veiliger. Aan beleggen zitten risico’s verbonden en je weet nooit wat beleggingen gaan doen. Wat dat betreft kun je voor je uitvaart beter een uitvaartpolis of overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Gemengde levensverzekering
Tenslotte is er ook nog de gemengde levensverzekering. Deze verzekering wordt vaak gesloten in combinatie met een hypotheek. Je bouwt kapitaal op dat uitkeert bij overlijden of bij het bereiken van de einddatum. Tegenwoordig kom je deze verzekering niet meer zo vaak tegen.

Online is veel informatie te vinden over bovenstaande financiële producten. Voor het bekostigen van de uitvaart is de uitvaartverzekering nog steeds de meest gekozen levensverzekering. Hulp nodig? Doe een beroep op een onafhankelijk financieel adviseur of neem contact op met een uitvaartverzekeraar.

Uitvaartverzekering en andere levensverzekeringen
5 (100%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629