call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering en leeftijd

De premie van een uitvaartverzekering is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder ook jouw leeftijd. Hoe jonger je bent, hoe voordeliger de premie van een uitvaartverzekering. Wat is de reden dat de premie stijgt wanneer je ouder wordt en wat kan je doen als oudere om toch de kosten van een uitvaart financieren?

Uitvaartverzekering = levensverzekering

Een uitvaartverzekering wordt ook wel een levensverzekering genoemd. Daarom is het best logisch dat de premie gekoppeld is aan jouw leeftijd. Een levensverzekering keert namelijk uit zodra jij komt te overlijden. Statistisch gezien is de kans op overlijden groter bij een hogere leeftijd dan bijvoorbeeld iemand van 20 jaar jong.

Hoe jonger jij een verzekering afsluit, hoe groter de kans dat een verzekeraar het verzekerde bedrag binnenhaalt middels de geïncasseerde premie. Bij een ouder persoon zal de premie dus vele malen hoger zijn dan iemand die pas 18 jaar is.

Vanaf welke leeftijd sluit je zelf een uitvaartpolis?

Meestal sluiten ouders voor hun kinderen een uitvaartverzekering af. Ze laten hun kinderen gratis bijschrijven of kiezen ervoor de premiebetaling voor hun rekening te nemen. Vanaf 18 jaar verandert er veel. Je ontvangt dan niet alleen een eigen zorgpolis, het is ook raadzaam de huidige uitvaartverzekering onder de loep te nemen. Je kunt vanaf 18 jaar zelf een polis afsluiten en verzekeringspremie betalen, maar overleg met ouders inzake de premiebetaling is natuurlijk altijd mogelijk.

Gelden er leeftijdsgrenzen bij verzekeraars?

Hoe hoger de leeftijd, hoe lastiger het wordt om een uitvaartverzekering af te sluiten. Vaak kun je tot de leeftijd van 70 of 75 een polis sluiten. Daarna is het niet meer mogelijk te betalen voor een uitvaartverzekering. Wel kun je de keuze maken voor een zogenaamde koopsompolis. Je stort dan het volledige bedrag in één keer in de polis. Direct na jouw overlijden komt dit geld vrij en kan je uitvaart worden betaald.

Kort samengevat: de premie van een uitvaartverzekering is dus gekoppeld aan je levensverwachting. Zorg daarom dat je tijdig een uitvaartverzekering afsluit om de kosten van een uitvaart af te dekken.

Uitvaartverzekering en leeftijd
4.8 (96%) 5 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629