call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering en emigratie

Heb je een lopende uitvaartverzekering en besluit je om te emigreren? Dan heeft dit mogelijk consequenties voor je uitvaartverzekering. Wat gebeurt er eigenlijk met je verzekering als je Nederland gedurende een lange periode verlaat? Vind er bij jouw overlijden nog wel een uitkering plaats door de desbetreffende uitvaartverzekeraar? En wat zijn de opties als jouw mogelijkheden beperkt zijn?

Werelddekking

De meeste uitvaartpolissen kennen een zogenaamde werelddekking. Dit betekent dat je wereldwijd verzekerd bent mocht je overlijden. Dit is handig tijdens een vakantie of zakenreis. Of deze voorwaarde ook geldt als je definitief verhuist naar het buitenland, is afhankelijk van de polisvoorwaarden van jouw verzekering. Het loont daarom om voor je vertrek de polisvoorwaarden van je verzekering door te nemen, want dit is bij elke verzekeraar anders.

Een kapitaaluitkering is niet altijd aan te houden als je emigreert naar het buitenland. Bovendien is een uitkering in natura ook niet in elk land geldig. In bijvoorbeeld Zweden en Zuid-Afrika is deze optie niet mogelijk. Kortom, genoeg redenen om je hier goed in te verdiepen.

Uitvaartverzekering afkopen en/of oversluiten

Gaat jouw verzekeraar niet over tot uitkering in het buitenland? Dan heb je tweetal opties: afkopen of je verzekering oversluiten. Bij afkopen krijg je de opgebouwde waarde minus de kosten op je rekening gestort. Het is ook een optie om je huidige verzekering stop te zetten en elders een uitvaartverzekering af te sluiten die wel dekking biedt in bij emigratie naar het buitenland.

Verzekering in het buitenland

Is dit voor jou niet realiseerbaar? Overweeg dan om in het land waar je gaat wonen een verzekering af te sluiten. Uiteraard kun je ook zelf geld bij elkaar sparen voor een eventuele uitvaart in het buitenland. Advies nodig? Win gerust advies in bij een financieel adviseur in het buitenland.

Uitvaartverzekering en emigratie
4.5 (90%) 2 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629