Onafhankelijk informatie centrum

Uitvaartverzekering en emigratie

Als je in Nederland woont en een verzekering hebt afgesloten voor je uitvaart, dan hoeven jouw nabestaanden zich geen zorgen te maken. Hoe zit dat eigenlijk als je een uitvaartverzekering hebt en je kiest ervoor om te emigreren naar het buitenland? Gelden dan dezelfde voorwaarden als in Nederland of moet je andere maatregelen nemen?
Bij een korte of lange vakantie naar het buitenland is er vaak niet zoveel aan de hand. De meeste uitvaartverzekeraars bieden namelijk werelddekking. Dit betekent dat je ook bent verzekerd bij een plotseling overlijden in het buitenland. Bij voorgoed verhuizen naar het buitenland is het echter een ander verhaal.

Uitvaart in Nederland of het buitenland
Bij emigratie naar het buitenland mag je de waarde van een uitvaartverzekering niet onderschatten. Mocht je overlijden in het buitenland, dan wil je niet je nabestaanden opjagen met hoge kosten om jou terug te halen naar Nederland. Leg daarom sowieso duidelijk vast wat je wensen hierin zijn en reserveer een geldbedrag om jou terug te brengen naar Nederland.

Bij een begrafenis of crematie in een ander land, is het beter om in het desbetreffende land een financieel product af te sluiten die de kosten daarvoor dekt. De hoogte van de kosten is afhankelijk van het land waar je woont of werkt. Informeer bij de verschillende instanties in het desbetreffende land en kies voor een product dat kostendekkend is.

Neem je huidige uitvaartverzekering onder de loep
Als je besluit om te emigreren naar het buitenland, is het verstandig je huidige verzekering onder de loep te nemen. Neem desnoods contact op met een onafhankelijk tussenpersoon die voor jou op zoek kan gaan naar de beste uitvaartverzekering. Soms dien je je huidige uitvaartpolis af te kopen. Veel verzekeraars stellen namelijk als eis dat je beschikt over een BSN nummer en dat de premie moet worden afgeschreven van een Nederlands rekeningnummer.

Kortom, vertrek niet zomaar naar het buitenland, maar kom in actie. Je wilt tenslotte ook in het buitenland al je zaken goed geregeld hebben, nietwaar?

Bekijk hier meer informatie over overlijden in het buitenland.

Uitvaartverzekering en emigratie
Vond u deze pagina nuttig?