call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering en de verborgen kosten

In het verleden was het voor verzekerden niet altijd duidelijk hoe de premie van een uitvaartverzekering was opgebouwd. Soms kwamen er zelfs verborgen kosten om de hoek kijken. Hiervan was vooral sprake bij mensen die een verzekering afsloten via een adviseur of assurantiekantoor. Is dat iets waar je nu nog steeds bang voor moet zijn of behoort dit inmiddels tot de verleden tijd?

Uitvaartverzekering provisieverbod

Sinds 1 januari 2013 is het zogenaamde provisieverbod van kracht op uitvaartverzekeringen. Dit betekent dat de beloning voor financiële dienstverlening niet verrekend mag worden in de prijs van een financieel product. Tot deze datum was dit wel mogelijk en daar werd fors geld aan verdiend door financieel adviseurs en assurantiekantoren.

In de praktijk betekent dit dat je vanaf deze datum rechtstreeks betaalt aan een financieel dienstverlener. De beloning voor een adviseur is niet langer in de verzekeringspremie verwerkt.

Ander verdienmodel

Als je nu een uitvaartverzekering afsluit, weet je altijd direct wat een adviseur aan je verdient. Een financieel dienstverlener toont de afsluit- en bemiddelingskosten in een folder, flyer of transparant op de website. Je kan dus eenvoudig zelf berekenen wat je kwijt bent aan kosten voor een uitvaartverzekering. Naast de verzekeringspremie betaal je namelijk veelal kosten aan een verzekeraar of financieel tussenpersoon.

Wat levert het provisieverbod jou op?

Het provisieverbod levert jou eigenlijk alleen maar voordelen op. Zo ben je niet alleen verzekerd van een eerlijke prijs en premie, vaak ben je ook flink voordeliger uit. Je bent dus minder geld kwijt aan de kosten die komen kijken bij een uitvaartpolis.

Zorg dat je zo tijdig mogelijk een verzekering afsluit. Hoe ouder je wordt, hoe duurder de premie uitvalt. Start daarom vandaag nog met het vergelijken van de verschillende aanbieders en kies een uitvaartverzekering die perfect aansluit op je wensen en idealen.

Uitvaartverzekering en de verborgen kosten
4.5 (90%) 2 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629