call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering en de keuze voor je graf

Hoewel je liever niet met de dood bezig bent, is het wel degelijk belangrijk na te denken over je levenseinde voordat je een uitvaartverzekering afsluit. Als je de keuze maakt voor begraven in plaats van cremeren, helpt het om jezelf de vraag te stellen wat voor soort graf wenselijk is. In Nederland heb je de keuze uit verschillende soorten graven. Welk graf sluit goed aan op jouw wensen en hoe stem je daar de keuze van je uitvaartverzekering op af? De kosten van een graf kunnen behoorlijk verschillen en daarmee ook de kosten van je uitvaartverzekering. Kies je voor een goedkoop graf dan zal de premie van je uitvaartverzekering ook een stukje lager zijn. Houdt hier rekening mee wanneer je de kosten van jouw uitvaartverzekering gaat vergelijken.

Algemeen graf
Een algemeen graf is de voordeligste optie. Je wordt dan met een aantal onbekende mensen begraven in een algemeen graf. Dit graf mag wettelijk gezien na 10 jaar worden geruimd en hiervoor is geen toestemming nodig van de nabestaanden. Veel mensen vinden dit een onprettig idee en kiezen daarom voor een persoonlijk graf.

Persoonlijk graf
Een persoonlijk graf is de meest gekozen optie bij mensen die een uitvaartpolis afsluiten. Het biedt nabestaanden de mogelijkheid om een naam op de grafsteen te vermelden. Dit graf heeft dus een eigen gedenksteen en bovendien is het mogelijk om grafrechten te kopen voor 20 of 30 jaar. Nabestaanden vinden het fijn om af en toe langs te gaan en bijvoorbeeld bloemen neer te leggen of een kaarsje te branden.

Natuurgraf
Het natuurgraf wint de laatste jaren flink aan populariteit. Er zijn speciale natuurbegraafplaatsen in Nederland waar begraven eveneens een optie is. In Nederland mag je iemand niet zomaar buiten begraven en dus is het natuurgraf een interessante optie. Bij het kiezen van een uitvaartverzekering is het verstandig om aan te geven wat je wensen hierin zijn. Dit bespaart je familieleden en vrienden onduidelijkheid over je grafkeuze.

Hoe de keuze voor jouw graf er ook uitziet, zorg dat je uitvaartverzekering up-to-date is en informeer bij je uitvaartverzekeraar of deze nog aansluit op je wensen.

Uitvaartverzekering en de keuze voor je graf
3.8 (75%) 4 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629