call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering en de kerkdienst

Nederland is een land met een rijke kerkelijke traditie. Religie heeft in het leven van veel mensen een belangrijke rol gespeeld en dat is voor sommige mensen nog steeds het geval. Het is daarom niet vreemd dat mensen bij hun einde hun afscheid graag vanuit de kerk vormgeven. Bij de keuze voor een uitvaartverzekering is het altijd verstandig om hiermee rekening te houden. Waar let je als gelovige op bij de keuze voor een uitvaartverzekering?

Wat zijn je wensen?

Wil je een kerkdienst tijdens jouw uitvaart? Dan ben je al snel een bedrag kwijt tussen de € 500,- en € 750,-. Dit bedrag verschilt per kerk, maar het is zeker niet goedkoop. Er zijn altijd kosten aan verbonden om een kerk te huren voor je uitvaart. Soms heb je extra wensen in hoe je kerkdienst er komt uit te zien. In dat geval kan er een paar honderd euro extra in rekening worden gebracht. Denk daarom goed na hoe jouw uitvaart inclusief kerkdienst eruit ziet en neem dit mee in je beslissing voor een uitvaartverzekering.

Uitvaart met een persoonlijk karakter

De kerkdienst krijgt veelal een persoonlijk karakter als je in een tijdig stadium je wensen kenbaar maakt. Laat bijvoorbeeld nabestaanden weten dat je een kerkdienst wilt en hoe je deze voor je ziet. Dit voorkomt niet alleen een hoop gedoe bij het regelen en vormgeven van een dienst, maar scheelt ook de nodige extra kosten.

Hoe verzeker je een kerkdienst?

De kerkdienst zit eigenlijk nooit in een naturapakket of verzekering in diensten. De kosten voor een kerkdienst dek je wel af met een kapitaalverzekering. Bij een volledige kapitaalverzekering ben je vrij in hoe je het bedrag besteedt. Kies je voor een uitvaartverzekering in diensten? Verzeker altijd een stukje kapitaal mee. Bij de meeste verzekeraars is dit geen enkel probleem. Daarmee bespaar je extra kosten voor je nabestaanden.

Uitvaartverzekering en de kerkdienst
5 (100%) 6 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629