call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering die eerder uitkeert – Hoe werkt dat?

Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat een uitvaartverzekering soms eerder uitkeert. Er wordt bijvoorbeeld een bepaald bedrag uitgekeerd als er voor een ziek iemand geen behandeling meer mogelijk is. Het geld dat vrijkomt kan worden ingezet om specifieke wensen te vervullen of om extra zorg te bekostigen. Hoe is dat bij jouw uitvaartverzekering en wat zijn de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen?

Vroegtijdige uitkering bij terminale ziekte
In principe keert een uitvaartverzekering pas uit na jouw overlijden, maar soms kan er besloten worden om vroegtijdig uit te keren. Als je terminaal ziek bent, kun je met een eerdere uitkering extra zorg inkopen. Houd er wel rekening mee dat dit vaak pas kan als de levensverwachting minder dan drie maanden is. Het geld kun je ook gebruiken om bepaalde wensen in vervulling te laten gaan. Misschien wil je dolgraag nog een keer naar Spanje vóór je overlijdt. In zo’n situatie is het prettig als een bepaald gedeelte eerder wordt uitgekeerd.

Uitvaartverzekering afkopen
Mensen die niet tevreden zijn over hun uitvaartpolis kunnen er soms voor kiezen de polis af te kopen. Dit betekent dat de opgebouwde waarde minus kosten voor de verzekering wordt uitgekeerd aan de verzekeringnemer. Dit is echter geen aantrekkelijke optie, want je gaat er vaak niet op vooruit. Premievrijmaking daarentegen is een beter alternatief. De opgebouwde waarde blijft staan en wordt alsnog uitgekeerd bij je overlijden. Vervolgens sluit je elders een polis af die wel aan je wensen voldoet.

Hoe toereikend is jouw uitvaartverzekering?
Je kunt eenvoudig nagaan hoe alles bij jouw uitvaartverzekering is vastgelegd. Dit doe je door de polisvoorwaarden erop na te slaan. Een eerdere uitkering is niet bij elke verzekering mogelijk of beschikbaar. Ga daarom voor jezelf na wat je wensen zijn en of het wellicht zinvol is om over te stappen. Verder is het belangrijk om uit te zoeken of je huidige verzekering nog wel goed aansluit op jouw wensen. Zo niet, dan kun je beter overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629