call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering bij overlijden in het buitenland

Een overlijden zorgt niet alleen voor veel verdriet, maar brengt ook het nodige regelwerk met zich mee. Dit geldt zeker als iemand in het buitenland overlijdt, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. In dat soort gevallen moet het lichaam naar Nederland worden vervoerd, mits iemand in Nederland een uitvaart wenst. Vallen deze kosten ook onder de uitvaartverzekering of wordt dit niet gedekt door een uitvaartverzekeraar en moet je hiervoor de hulp inschakelen van een reisverzekeraar? Een uitvaartverzekering komt eigenlijk pas om de hoek kijken zodra het stoffelijk overschot in Nederland is. Het maakt daarin niet uit wat voor soort uitvaartverzekering er is afgesloten.

Het belang van een reisverzekering
Als een stoffelijk overschot vanuit het buitenland naar Nederland wordt vervoerd, dan valt dit in de meeste gevallen onder de dekking van een reisverzekering. Dit wordt ook wel repatriëring genoemd. Wanneer er geen reisverzekering is afgesloten, dan worden de kosten verhaald op de nabestaanden. Een lokale begrafenisondernemer kan hulp bieden bij het vervoer naar Nederland, maar houd er rekening mee dat dit niet goedkoop is. Bovendien worden deze kosten doorgaans niet gedekt door een uitvaartpolis.

Hoe handel je bij een overlijden in het buitenland?
Is iemand in jouw familie in buitenland overleden? Win altijd informatie in bij een uitvaart- of reisverzekeraar. Verzekeraars kunnen je vaak voorzien van een helder en praktisch advies. Bovendien kan het geen kwaad om contact op te nemen met de Nederlandse Ambassade van het land waarin iemand is overleden. Ga nooit zonder overleg over tot actie. Daarmee voorkom je dat kosten worden verhaald op jou en/of overige nabestaanden.

Sluit een reis- en uitvaartverzekering af
Ga je op vakantie naar het buitenland? Zorg dat repatriëring altijd is meeverzekerd op je reisverzekering. Daarmee voorkom je dat de kosten voor vervoer naar Nederland worden verhaald op je nabestaanden. Bereken via de uitvaartcalculator wat je wensen zijn en ga goed verzekerd op vakantie.

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629