call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering berekenen

Voor je uitvaart wil je natuurlijk een verzekering die zo goed mogelijk aansluit op je wensen. Je wilt niet te weinig verzekeren, maar zeker ook niet teveel premie betalen aan je uitvaartverzekeraar. Wat je uiteindelijk kwijt bent aan een uitvaartverzekering, is geheel afhankelijk van jouw wensen voor je uitvaart. Wil je weten waar je in jouw situatie goed aan doet? Maak dan gebruik van de uitvaartmeter. Met enkele muisklikken is vaak al duidelijk wat jouw uitvaart gaat kosten. Een gemiddelde uitvaart komt uit op een bedrag van om en nabij de € 8.000,-. Bij alleen de basisbehoeftes kom je vaak lager uit. Heb je juist expliciete wensen voor jouw uitvaart? Houd er dan rekening mee dat je een hoger bedrag moet verzekeren om je uitvaart te kunnen bekostigen.

Factoren bepalend voor het verzekerd bedrag

Een aantal factoren zijn bepalend voor de hoogte van het verzekerd bedrag. Wij hebben de belangrijkste onderdelen voor je op een rijtje gezet:

  • Begrafenis of crematie: bij een begrafenis ben je duurder uit dan bij een crematie.
  • De hoeveelheid mensen die je verwacht op je uitvaart.
  • De kist die je kiest.
  • De hoeveelheid rouwkaarten die worden verstuurd, evenals het opstellen van een rouwadvertentie voor in een regionale of landelijke krant.
  • De hoeveelheid volgauto’s.
  • Welke uitvaartondernemer je voorkeur heeft.

Het is dus afhankelijk van jouw wensen hoeveel geld nabestaanden kwijt zijn aan jouw uitvaart. Aangezien je hen niet wilt achterlaten met hoge kosten, kies je voor een passende uitvaartverzekering.

Vind de beste verzekering

Uitvaartkosten berekend aan de hand van een uitvaartmeter? Start direct met het vergelijken van de verschillende uitvaartproducten en kies voor een verzekering die nauw aansluit op je wensen. Advies nodig? Lees de informatie op onze site of ga langs bij een financieel adviseur voor onafhankelijk advies.

Uitvaartverzekering berekenen
1 (20%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629